MRAČNA STRANA

Hvali se varanjem žene, ćerka mu živi na ulici, zlostavljao sina: Ovaj glumac ima naša srca, a privatno je DRUGI ČOVEK

0

Životna priča čuvenog glumca bila je filmska od samo početka, kada su ga roditelji – špijun i krijumčarka opijuma – ostavili

Džeki Čen sa fanovima
Džeki Čen sa fanovimafoto: CV1 / Backgrid UK / Profimedia

Holivudski glumac Džeki Čen rođen je u Hongkongu 1954. godine kao Čen Kong-sang, što znači "Čen rođen u Hongkongu", a već početak njegovog života obeležila je porodična drama.


Dete je Čarlsa i Li-Li Čen, političkih izbeglica iz Kineskog građanskog rata. Njegov otac, koji se ranije zvao Feng Dao Long, kratko je radio kao špijun, dok mu je majka hapšena zbog krijumčarenja opijuma, a poznato je da je imala veze sa šangajskim podzemljem.


Kada je imao samo sedam godina, roditelji su ostavili Džekija i pobegli u Australiju, gde su radili za Ambasadu Amerike. Dečak je za to vreme živeo u internatu specijalizovanom za borilačke veštine, a sa ocem se povezao tek pred njegovu smrt 2001. godine. Štaviše, u svojoj autobiografiji je 2015. otkrio da su roditelji razmišljali da ga prodaju kao bebu, i to za 200 dolara jednom Britancu.

 

 

Prošao je kroz napornu obuku, kako fizički, tako i mentalno, i postao majstar borilačkih veština, a obučen je i za pevanje i ples. Kako je pričao, nekada bi u treniranju proveo i po 19 sati.


Glumačku karijeru započeo je 1962. godine, još kao dečak, u svojoj zemlji, a osamdesetih je privukao pažnju holivudskih producenata. Zabeležio je veliki broj nezaboravnih uloga, u ostvarenjima "Gas do daske", "Šangajski vitezovi", "Božiji oklop"... i ima više od 150 snimljenih filmova! Danas Džeki važi za živu legendu svetskog filma i jednog od najvećih majstora borilačkih veština, ali ako pitate ljude koji ga poznaju za njega, teško da ćete čuti mnogo lepih reči.

 

Tako je glumica Mišel Jeo, koja je nedavno dobila Oskara za najbolju glumicu, za svoju ulogu u filmu "Sve u isto vreme", ispričala kako joj je Džeki Čen pokvario radost kad je čula da je nominovana za ovu nagradu. Ona je, naime, pozvala kolegu da mu se pohvali, a on joj je odgovorio da je njena uloga najpre ponuđena njemu, ali ju je odbio.

 

Džeki Čen osvojio je srca publike
Džeki Čen osvojio je srca publikefoto: EPA/PAUL HILTON

Dok je na filmskom setu on pravi mag i sam izvodi skoro sve svoje opasne scene, Džeki Čen koristi usluge kaskadera, ali na pomalo ponižavajući način – oni ga menjaju u scenama sedenja, hodanja i vožnje da bi se glumac odmarao za to vreme.


Džeki se 1982. godine oženio Džoanom Lin, tajvanskom glumicom s kojom je dobio dvoje dece. Kako je sam ispričao u svojoj autobiografiji, iznenadno bogatstvo pretvorilo ga je u čoveka koji je u svemu neumeren, pa i u piću, kada nije bilo dobro naći se u njegovoj blizni.

 


Jednom sam tako udario mog sina Džejsija da je odleteo preko sobe i pao na krevet. Tad sam stvarno preterao s grubošću. Nije se uplašio samo Džejsi, nego je šok doživela i moja žena – napisao je Džeki.


U knjizi je priznao i da je svojevremeno prevario suprugu sa Mis Azije 1990. godine Elejn Ng Ji Li, ali nje pomenuo da je lepotica tada zatrudnela. plod ove veze je ćerka Eta, koja je više puta javno pričala o svom ocu.

 

Pre nekoliko godina, mediji su pisali da ćerka Džekija Čena živi ispod mosta, u vrlo teškim uslovima, jer je porodica odbacuje.


Zdravo, ja sam ćerka Džekija Čena, a ovo je moja djevojka Endi. Beskućnice smo već mesec dana zbog homofobnih roditelja. Uglavnom smo spavale ispod mosta, jer niko ne želi da nam pomogne – ispričala je Eta u jednom snimku objavljenom na internetu.

 


Njena majka izjavila je tada da ne pomaže Eti kako bi je podstakla da sama nađe posao umesto da čeka da joj pare padnu s neba, a Džeki se ćerkom nikad nije preterano bavio i ocenio je vezu s njenom majkom kao "strašnu grešku".

 

Nikada ćerku nije pomagao ni finansijski ni na bilo koji drugi način.


Etina majka nije jedina s kojom je Džeki varao ženu, a u svojim memoarima je naširoko pričao o tome kako je sve uživao iza leđa supruzi.

 

Džeki Čen privatno nije čovek kog viđamo u filmovima
Džeki Čen privatno nije čovek kog viđamo u filmovimafoto: EPA/PAUL BUCK

Sećam se da sam, prilikom jednog takvog noćnog izlaska, upoznao predivnu devojku snažnog karaktera, a jedino što sam znao bio je njen nadimak "Broj 9". Nastavili smo da se viđamo u njenoj sobici s vrlo niskim plafonom. Sećam se da su mnogi pokušavali da nas posmataju kroz pukotinice na vratima. A meni je ta soba bila pravi mali raj... – napisao je još uvek oženjeni glumac.

 

 

makonda-tracker