njena smrt ga je slomila

Varao ju je sa 250 ŽENA GODIŠNJE, dobio dete s ljubavnicom: Pevač posle 59 godina braka kaže – uvek je voleo SAMO JEDNU

0

Kada je shvatio da joj nema leka i da je smrt neminovna, legendarni pevač bio je siguran da se završava i njegov život

foto: Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia
foto: Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia


Velški pevač Tom Džons proslaviće u junu 83. rođendan, a on i dalje vredno i neumorno nastupa kao što je to bio slučaj u njegovoj mladosti.


Džons ima vrlo gust raspored koncerata, na kojima nastavlja da daje sve od sebe za mikrofonom. Ako pitate kako je to moguće i šta mu daje svu tu snagu, verovatno ćete dobiti odgovor – zbog Linde. Kako je svojevremeno pevač izjavio, njegova pokojna supruga želela bi da on nastavi dalje s nastupima kao ranije.


Tom Džons i Melinda Rouz Vudvord, poznatija kao Linda, upoznali su se još kao deca. Kako je pričao, zaljubio se u sedam meseci mlađu devojčicu kada su imali 12 godina, a kada su imali 15 skupio je hrabrost da je pozove da izađu zajedno. Kao dečak je zbog tuberkuloze proveo mnogo vremena u krevetu, kada su mu misli o Lindi bile jedina snaga.

 


Žudeo sam za tom osobom, čak i sa 11, 12 godina, osećao sam bol u grudima zbog nje. Nisam mogao da dočekam da ustanem iz kreveta i vidim tu devojčicu – sećao se Tom.


Planirao je odlazak u prodavnicu u vreme kada je znao da bi mogao da je sretne i bio je očaran njom, kao i mnogi drugi dečaci, zbog kojih je morao uvek da se trudi više.

 

Kako je pevač napisao u svojim memorima "Do vrha i nazad: Neverovatna autobiografija nacionalnog blaga", uvek je morao da bude na pravom mestu i u pravo vreme da se nešto ne bi desilo između Linde i svih tih dečaka koji su nudili da je isprate kući. Međutim, simpatije su bile uzajamne, pa je Tom brinuo bez potrebe.


Srećom, činilo se da sam joj se sviđao koliko i ona meni, pa je sve teklo glatko, bez mnogo nervoze i slomljenog srca – napisao je Džons.

 

Tom Džons i Linda u prvim godinama njegove karijere
Tom Džons i Linda u prvim godinama njegove karijerefoto: ANL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Još u detinjstvu priređivao joj je romantične gestove, a seća se da joj je jedne večeri pevao serenadu ispod prozora.


Imali su tek 15 godina kada je Linda zatrudnela. Bez ikakvog seksualnog obrazovanja, još uvek nezreli, Tom i Linda nisu znali šta im je činiti, a on je odmah ponudio da se venčaju. Međutim, to zakon nije dopuštao pre 16. godine, pa su se porodice dogovorile da se par venča 2. marta 1957. godine. Uskoro je na svet stigao njihov sin Mark, a Tom se ubrzo zaposlio na građevini i u fabrici rukavica kako bi izdržavao porodicu.


U međuvremenu je osnovao bend i u Velsu se pročulo za momka čudesnog glasa, te je dobio ponudu da nastupa za novac, a potom i da snimi ploču.

 

Njegov prvi singl bila je ne baš zapažena pesma Chills and Fever, ali je već sledeća – hit It's Not Unusual – postala međunarodna senzacija 1965. godine.

 


To je bio početak velike karijere koja traje i danas, ali i još nečega: najpoznatijeg niza neverstava među poznatima. Tom je varao Lindu na svakom koraku, a jednom prilikom je izjavio da je na vrhuncu slave imao po 250 partnerki godišnje. Sa manekenkom Ketrin Berkeri, jednom od brojnih ljubavnica, dobio je krajem osamdesetih sina Džonatana. Lepotica ga je tužila, izvela pred sud, urađeno je i DNK testiranje za utvrđivanje očinstva, a na kraju je presuđeno da je Tom Džons zaista dečakov otac. Ipak, on je izjavio da je to istina, ali da on nije zainteresovan da ga upozna.

 

Linda je za sve to vreme ostala uz pevača.


Naš brak je bio važniji od svega ostalog. Nikad nisam hteo da je ostavim, niti je ona ikada htela da ostavi mene. Rekla je: "Pazi, sve dok mi se vraćaš kući"... – ispričao je Tom.

 

Tom Džons sa suprugom lindom
Tom Džons sa suprugom lindomfoto: ANL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dok je bio na turnejama, pevač se svakog dana čuo sa suprugom, gde god da se nalazio na planeti, a Tom je često pričao da je Linda deo njegovog bića i da je još uvek zaljubljen u nju.


Kada je čuo da će gradske vlasti da uklone govornicu u kojoj su se kao tinejdžeri ljubakali u njihovom rodnom Triforestu, Tom ju je odmah kupio i preneo je u njihovu kuću u Los Anđelesu, tik uz bazen.


U međuvremenu, pevačeva supruga se suočila sa dijagnozama depresije, agorafobije i emfizema, a on je u intervjuu za Sunday Times Magazine ispričao da je to pomalo uticalo na njenu lepotu, ali ne i na njegovu ljubav.


Do 2014. Linda je dva puta pobedila rak pluća, ali je borbu izgubila 2016. godine.

 

Pevač je tada rekao sinu da je toliko slomljen zbog njene smrti da nema nameru da nastavi karijeru, ali ga je Mark ubedio da nastavi dalje jer je znao koliko je Linda želela da Tom peva sve dok je u stanju.

 


Kako je pričao, mislio je da će njena smrt odneti i njega. Rekao joj je: "Linda, znaš da je ovaj rak neizlečiv?" kada je bolest stigla treći i poslednji put.


Ne znam šta ću da radim. Ne vidim kako mogu da živim posle toga – seća se pevač da je rekao supruzi.


Moraš. Ne možeš da padneš sa mnom. Ja moram da odem, ali ti ne moraš, ti moraš da nastaviš. Još uvek možeš da pevaš. To moraš da mi obećaš – rekla mu je pred smrt.


Malo pre nego što joj se bolest vratila poslednji put, Linda je predložila Tomu da se vrate natrag u Britaniju, pa je pevač prodao svoju kalifornijsku vilu za 7,1 miliona dolara. Nije stigla da se vrati kući i preminula je u Los Anđelesu, ali je Tom rešio da ispuni njenu želju i danas je ponovo stanovnik Londona.

 

 

makonda-tracker