s njima uvek problemi

Ni bolesnoj joj to ne zaboravlja? Šuška se da zbog ovoga Kejt Midlton treba da se izvini princu Hariju da bi se pomirili

2

Pre nekoliko dana britanski mediji preneli su reči kraljevskog biografa Toma Kvina da je princ Hari spreman da se pomiri s bratom i snahom koju je nazivao starijom sestrom ako dobije "ponizno izvinjenje". Zbog čega tačno?

Kejt Midlton i princ Hari nekada su bili veoma bliski, a on ju je nazivao 'starijom sestrom koju nije imao'
Kejt Midlton i princ Hari nekada su bili veoma bliski, a on ju je nazivao "starijom sestrom koju nije imao"foto: EPA/ANDY RAIN

Dok se Kejt Midlton, princeza od Velsa, bori protiv raka, mediji se i dalje bave odnosom nje i njenog supruga princa Vilijama s princem Harijem, vojvodom od Saseksa.


Nakon što je Hari sa suprugom Megan Markl napustio funkcije viših članova kraljevske porodice 2020, njihov odnos je bio turbulentan, a od brojnih ispovesti i optužbi koje su izneli Saseksovi – nepostojeći.


Po saopštenju Kejt Midlton da ima rak, Megan i Hari dali su kratku izjavu da joj žele da ozdravi, a spekuliše se i da su kontaktirali s Velsovima. Ipak, kraljevski biograf Tom Kvin pre nekoliko dana je za Mirror rekao da od pomirenja nema ništa dok princ Hari ne dobije izvinjenje od njih.

Zašto Kejt Midlton treba da se izvini princu Hariju?


Još uvek nema potvrde da princ Hari zaista želi izvinjenje od Velsovih, ali je za Telegraph nešto ranije, dok je pričao o kraljevskoj porodici, rekao da je jedini način da da svoj oproštaj da sedne i da se s njim ozbiljno popriča umesto što ga optužuju da je "paranoičan" i da ima "deluzije".

 

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Hari
Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Harifoto: EPA-EFE/STRINGER

Ukoliko i očekuje izvinjenje od Kejt Midlton i princa Vilijama, razlog nije nikada rekao otvoreno, niti je on poznat javnosti, ali Mirror piše da postoji nešto što je navodno rečeno u Palati i iza čega je – opet navodno – princeza od Velsa.


Naime, godinu dana nakon što su stupili s kraljevskih dužnosti, princ Hari i Megan Markl dali su TV intervju Opri Vinfri u kom su pričali o teškim trenucima tokom boravka u Engleskoj, a par je tvrdio i da se neki član kraljevske porodice pitao koje će boje kože biti njegov sin dok je Megan bila trudna. Poznato je, naime, da Marklova ima delom i afroameričko poreklo.


Bakingemska palata je potom izdala saopštenje da su rasna pitanja koja su pomenuta u intervjuu "zabrinjavajuća", a dodala je i da "iako se neka sećanja mogu razlikovati, ovo se shvata ozbiljno i porodica će se time privatno pozabaviti", kao i da će "Hari, Megan i Arči uvek biti voljeni članovi porodice".

 

Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine
Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godinefoto: EPA-EFE/DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / POOL

U svojoj knjizi "Dvorjani: Skrivena moć iza krune", bivši kraljevski dopisnik Times-a Valentin Lou detaljno je opisao navodne razgovore i istakao da mu je više izvora reklo da iza ovih komentara stoji Žan-Kristof Grej, lični sekretar princa Vilijama, ali da se potom pojavila tvrdnja drugog izvora da je u pitanju Kejt Midlton.


Takođe, Omid Skobi, novinar za kog kažu da je blizak s Megan Markl, objavio je nedavno biografiju "Završna igra", u čijem je holandskom izdanju navedeno da su kralj Čarls III i Kejt Midlton razmišljali koju će boju kože imati Harijev sin, a knjiga je potom povučena iz prodaje.

 

Kralj Čarls III i Kejt Midlton navedeni su u knjizi 'Završna igra' kao osobe koje su brinule koju će boju kože imati princ Arči
Kralj Čarls III i Kejt Midlton navedeni su u knjizi "Završna igra" kao osobe koje su brinule koju će boju kože imati princ Arčifoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Šta je istina, je li Kejt zaista brinula o tome i rekla nešto i je li to stvar zbog koje princ Hari od nje očekuje izvinjenje – nije poznato.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker