ovo niste znali

Zašto su se posvađali Vilijam i Hari? Sve se desilo pre više od 20 godina, a Megan je samo došla "kao šlag na tortu"

0

Braća se nisu razumela dobro nikada, reklo bi se, a jedan trenutak je "zakuvao stvari"

ZAŠTO SU SE HARI I VILIJAM POSVAĐALI?
ZAŠTO SU SE HARI I VILIJAM POSVAĐALI?foto: Profimedia

Odnos princa Harija i Vilijama je narušen 2002. godine, tvrdi kraljevski biograf, nakon što su postupci mlađeg brata izazvali 'prilično ozbiljan razdor' između njih.

 

Princ Vilijam i Hari su 'prestali da razgovaraju godinama pre nego što je Megan i došla u kraljevsku porodicu.

 

Kraljevski biograf tvrdi da su se princ Hari i Vilijam posvađali više od decenije pre nego što se Megan Markl pridružila porodici.

 

Zaraćena braća su imala hladan odnos poslednjih godina, a rivalstvo između njih dospelo je na naslovne strane nakon što su Hari i Megan odlučili da odu iz kraljevske porodice 2020. godine.

 

 

Pošto je par odstupio sa mesta viših članova kraljevske porodice i preselio se u SAD, Hari je rekao Opri Vinfri u bombastičnom intervju da su on i Vilijam bili na 'različitim putevima'.

 

Nakon toga, Hari je u svojim memoarima "Spare" tvrdio da su se on i njegov brat fizički obračunali u Frogmor Kotedžu, da je Vilijam 'navalio' na njega i 'zgrabio' ga za majicu tokom sukoba.

 

Njihova netrpeljivost pojačala se u poslednje vreme, ali je pogrešno smatrati da je odlazak iz porodice razlog razdora. Kraljevski biograf Robert Lejsi kaže da je „zavada“ počela mnogo ranije.

 

PRINC HARI JE JOŠ PRE 20 GODINA IMAO OZBILJAN SUKOB SA BRATOM
PRINC HARI JE JOŠ PRE 20 GODINA IMAO OZBILJAN SUKOB SA BRATOMfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

U svojoj knjizi Battle of Brothers, Lejsi je tvrdio da je reakcija sa Harijeve zloglasne zabave u kostimima nacističkih vojnika 2005. izazvala „prilično ozbiljan razdor između braće u to vreme“. Hari je snimljen kako nosi crveno-crnu traku na okupljanju prijatelja nakon čega je uputio javno izvinjenje.

 

- Megan nije bila prvobitni faktor u odluci princa Harija da puca na svoju porodicu. U januaru 2005., nakon fijaska u kostimima 'Kolonijalci i starosedeoci', sada znamo da je princ Hari bio privučen da ponovo proceni stav svog starijeg brata umešanost i nepravednost Vilijamovog pojavljivanja mirisajući na ruže - napisao je Lejsi.

 

Hari je kasnije progovorio o incidentu u svojim dokumentarnim serijama na Netfliks-u Hari i Megan, rekavši:

 

PRINC VILIJAM JE BRATU ZAMERAO MNOGO TOGA
PRINC VILIJAM JE BRATU ZAMERAO MNOGO TOGA foto: Molly Darlington-REUTERS/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

- To je verovatno bila jedna od najvećih grešaka u mom životu. Osećao sam se tako posramljeno nakon toga.

 

Govoreći o svom ocu, Čarlsu, koji ga je pakovao da drži predavanja, Hari je nastavio:

 

- Sve što sam želeo je da to ispravim. Seo sam i razgovarao sa glavnim rabinom u Londonu, što je imalo dubok uticaj na mene. Mogao sam jednostavno da ignorišem i nastavim i pravim iste greške iznova i iznova u svom životu. Ali naučio sam iz toga.


Lejsi je tvrdio da je incident imao ogroman uticaj na bratski odnos Harija i Vilijama. 

 

- Uloga starijeg brata je bila da bude savršen bez obzira da li on zaista jeste ili nije, a funkcija mlađeg je bila da nas ostale nasmeje, da se žalimo ili osećamo neodobravanjem – i u svakom slučaju da učini osećamo se potpuno superiorno u odnosu na jadno dete bez znanja. Ovo je bila uloga koju smo svi mi oblikovali za princa Harija tokom godina.

 

Bonus video:

Da li je Britanija u krizi?

 

makonda-tracker