detaljan spisak

Od doručka, preko ručka pa do dezerta: Kako se pre nego što je obolela od raka hranila Kejt Midlton?

1

Princeza od Velsa posvetiće dodatnu pažnju svojoj ishrani usred preventivne hemoterapije
 

OMILJENA HRANA KEJT MIDLTON
OMILJENA HRANA KEJT MIDLTON foto: Yui Mok/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza Kejt je poznata po tome što je veoma strastvena kada je spremanje uskusnih i zdravih obraoka za supruga princa Vilijama i njenu malu decu princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luja u pitanju.

 

Nakon što je saopštena tužna vest da je princezi od Velsa dijagnostikovan rak, kraljevska porodica se fokusirala na to da ona ostane u formi i sada će se, više nego ikada, posvetiti načinu ishrane nje i njene porodice.


Profesor Ramia Mokbel, konsultant dermatolog sa posebnim interesovanjem za rak kože i skrining, i osnivač Londonske klinike za kožu i mladež u HCA Healthcare, otkriva da pacijenti moraju da održavaju dobro izbalansiranu ishranu bogatu proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i mastima kako bi obnovili organizam i nadokladili štetu koju izaziva hemoterapija.

 

 

Kraljevska mama je trenutno u ranoj fazi preventivne hemoterapije, a lečenje je započela krajem februara. Kensingtonska palata nije potvrdila koju vrstu raka ona ima, ali se šuška da je možda u pitanju rak jajnika ili debelog creva.

 

Profesor Mokbel objašnjava:

 

- Tokom hemoterapije, pacijentima se savetuje da izbegavaju većinu suplemenata, osim vitamina D3. Pijenje čaja od đumbira može pomoći u sprečavanju mučnine, što je uobičajena nuspojava lečenja. Nakon završetka hemoterapije, fokusiranje na ishranu u mediteranskom stilu je korisno. Ovo uključuje obilje voća, povrća, antioksidanata i zdravih nezasićenih masti poput omega 3, uz smanjenje potrošnje životinjskih masti, ugljenih hidrata i prerađene hrane.

 

KEJT OBOŽAVA DA KUVA ZA SVOJU PORODICU
KEJT OBOŽAVA DA KUVA ZA SVOJU PORODICU foto: EPA/TAL COHEN

 

Srećom po Kejt, njena ishrana je već prepuna svežeg voća i povrća i zdravih masti. 

 

Doručak


Poznato je da je majka troje dece veliki obožavalac smutija za doručak, poput njene snaje Megan Markl.

 

Prema MailOnline-u, princeza kombinuje kelj, spirulinu (vrsta algi), maču, spanać, listove korijandera i borovnice zajedno za zdrav jutarnji napitak.

 

KEJT OBOŽAVA ZELENE SMUTIJE BAŠ KAO I MEGAN MARKL
KEJT OBOŽAVA ZELENE SMUTIJE BAŠ KAO I MEGAN MARKL foto: Ana Bokan/Shutterstock

 

Sa tom kombinacijom, nije ni čudo što ima blistavu i zdravu kožu. Takođe se smatra da Kejt povremeno uživa i u činiji ovsenih pahuljica za doručak.

 

Ručak


Princeza nije vegetarijanka, ali izveštaji otkrivaju da uglavnom voli da jede jela bez mesa za ručak.

 

Tokom njene i Vilijamove kraljevske turneje po Indiji, kuvar Ragu Deora, koji je imao zadatak da napravi jela za kraljevski par tokom njihovog boravka u palati Tadž Mahal, otkrio je da je za njih poslužio ručak od ćevapa od povrća i karija od sočiva.

 

POVRĆE I PILETINA SU ČESTO NA NJENOM MENIJU
POVRĆE I PILETINA SU ČESTO NA NJENOM MENIJU foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock

 

- Sve je to vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole - objasnio je on.

 

Takođe znamo da par uživa u sušiju nakon što su posetili Japan House

London. Razgovarajući sa japanskim kuvarom Akirom, Vilijam je rekao:

 

- Veoma impresivno. Hvala vam puno. Moja žena i ja volimo suši. Možda ćemo morati da dođemo ovde na ručak kada niko drugi nije tu - rekao je dok je jeo sašimi sa lososom. 

 

Kaže se da su drugi omiljeni Kejtini obroci salate od lubenice, tabule, ceviče i gaspaćo, prema članku Daili Mail-a iz 2014.

 

Večera


Princeza jede slične večere kao i mnogi od nas: pečenje, testeninu i kari. Kada je bila u sedmom mesecu trudnoće sa princom Džordžom, princeza Kejt je uživala u domaćem jelu od povrća koje je kuvao par poreklom iz Indije po imenu Čan i Haš Šingadija, koji je držao prodavnicu u blizini njenog rodnog grada u Berkširu.

 

TESTENINA JE OMILJEN IZBOR KEJTINE DECE
TESTENINA JE OMILJEN IZBOR KEJTINE DECE foto: niroworld/Shutterstock

 

Princeza Kejt je ranije priznala da voli začinjenu hranu - iako je uoči svoje kraljevske turneje po Indiji sa princom Vilijamom otkrila da se za razliku od nje, njen muž "muči" sa začinima. Tokom posete princu Šahu Karimu Al Husainiju, Aga Kana IV, pre njihove turneje po Pakistanu 2019. godine, Kejt je rekla da smanjuje količinu začina kada kuva domaći kari za svoju decu.

 

Pečena piletina je još jedan popularan obrok u kraljevskom domaćinstvu - princ Hari je zaprosio Megan dok su kuvali ovaj obrok, a Kejt i Vilijam ga takođe vole.

 

Kraljevska dopisnica Kejti Nikol rekla je za Vaniti fer 2012:

PEČENA PILETINA JE OMILJENA VEČERA PRINCA VILIJAMA
PEČENA PILETINA JE OMILJENA VEČERA PRINCA VILIJAMA foto: SnapFocus/Shutterstock

- Uveče se prepušta svom hobiju da kuva Vilijamovu omiljenu večeru, pečenu piletinu.

 

Testenina je omiljena i u kući Velsa, i to jelo obožavaju i deca. 

 

Grickalice


Poznato je da princeza favorizuje zdrave grickalice kao što su sirovo voće i povrće kao i godži bobice. 

 

Čak je rekla jednom detetu tokom posete LEIF-u (London Earli Iears Foundation) Stockvell Gardens Nurseri and Pre-school u ​​Londonu u januaru 2020. da voli papaju.

 

Međutim, kao i mnogi od nas, princeza Kejt voli poslastice i ranije je primećena kako uživa u kokicama. Tokom kraljevske turneje po Kanadi i SAD 2014. godine, princ Vilijam i Kejt prisustvovali su košarkaškoj utakmici u Njujorku gde je par primećen kako zajedno jede kofu kokica.

 

KOKICE SU OMILJENA GRICKALICA KEJT MIDLTON
KOKICE SU OMILJENA GRICKALICA KEJT MIDLTON foto: Oxana Denezhkina/Shutterstock

 

Desert


Posle ukusne pileće večere ide i dezert. Kraljevski puding po izboru je britanski klasični lepljivi puding od karamela, u kojem ona često uživa u Old Boot Inn u Stenford Dingliju, Berkšir.

 

Šef kuhinje Rodi Varot rekao je za People:

 

- Kejt je uvek diskretna i uvek je pohvalila jela sa velikom ljubaznošću... Za desert, njen omiljeni puding je lepljivi puding od karamela. Vlažan je i sunđerast.

 

PUDING OD KARAMELE JE OMILJEN DEZERT PRINCEZE KEJT
PUDING OD KARAMELE JE OMILJEN DEZERT PRINCEZE KEJT foto: Shutterstock / Piotr Krzeslak

 

Kejt je takođe strastveni poslastičar. Tokom izdanja Mari Berri's A Berri Roial Christmas 2019, Kejt (42) je otkrila da „ostaje do ponoći“ kako bi sama napravila rođendanske torte za svoju decu.

 

Strast pravljenja kolača prenela se na njenu decu dok je njen suprug princ Vilijam na Instagramu podelio fotografiju ljupkog Viktorijinog biskvita koji su napravili Džordž, Šarlot i Luis za Kejt na 8. mart.

 

 

makonda-tracker