čeka se komentar palate

Za OVO DVOJE članova porodice Megan kaže da su RASISTI? Objavljeno ko je imenovan u knjizi zbog koje Britanija drhti

0

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl pominjala je da je neko u kraljevskoj porodici dovodio u pitanje koje će boje biti koža njenog sina, a sada se navodno zna i ko

Britanska kraljevska porodica
Britanska kraljevska porodicafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prve dva dana se društvenim mrežama proširila vest da je u Holandiji Endgame, knjiga Omida Skobija, poznatog novinara i navodnog prijatelja Megan Markl, hitno povučena iz prodaje.


Izdavačka kuća koja je objavila ovu biografiju potvrdila je da je morala da povuče sve primerke iz knjižara, a pisalo se da je razlog to što je u ovom izdanju slučajno imenovana osoba iz britanske kraljevske porodice koja se smatra "rasistom".


Supruga princa Harija je, naime, u čuvenom intervjuu Opri Vinfri ispričala da se neko iz porodice pitao koje li će boje kože biti njen sin Arči, s obzirom na njeno afričko poreklo, a do danas nije rekla ko je u pitanju.

Imenovani navodni rasisti u kraljevskoj porodici


Kako sada tvrdi poznati novinar i voditelj Pirs Morgan, imenovano je dvoje članova kraljevske porodice – kralj Čarls III i Kejt Midlton, princeza od Velsa!

 

Kejt MIdlton, princ Vilijam, kraljica Kamila i kralj Čarls III
Kejt MIdlton, princ Vilijam, kraljica Kamila i kralj Čarls IIIfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Morgan, poznat po dugačkom jeziku i kritikovanju Megan Markl, s kojom je bio u prijateljskim odnosima pre nego što je ona zavolela princa Harija, pričao je o svemu u svojoj emisiji "Pirs Morgan necenzurisano".


Reći ću vam imena dvoje viših članova kraljevske porodice koji su imenovani u toj holandskoj verziji knjige jer, iskreno, ako Holanđani koji odlutaju u knjižaru mogu da je podignu i vide ova imena, onda i vi, Britanci – koji zapravo plaćate britansku kraljevsku porodicu – imate pravo da znate – rekao je Pirs Morgan.


– A onda možemo da imamo otvoreniju debatu o ovome jer ne verujem da je bilo ko u kraljevskoj porodici ikada imao rasistički komentar. I dok nema dokaza – neću verovati – kazao je.

– Ali sada možemo započeti proces otkrivanja da li su ikada izgovoreni, kakav je bio kontekst i je li uopšte postojala bilo kakva "rasna namera". Kao što sam rekao, ne verujem da ju je bilo – rekao je i saopštio: – Članovi kraljevske porodice koji su imenovani u ovoj knjizi su kralj Čarls i Ketrin, princeza od Velsa!


Ovu izjavu iz emisije voditelja prenosi New York Post, koji naglašava da ne može da potvrdi da su ovo imena koja su slučajno otkrivena.

 

Međutim, holandski novinari koji su nabavili primerke knjige su, piše ovaj portal, rekli da se ona poklapa s tvrdnjama iznetim u ranije objavljenim kraljevskim biografijama.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 

makonda-tracker