šta vi mislite?

Poruka podrške Kejt ili – poslednji udarac Dajani?! Kraljica Kamila juče jednim porezom ustalasala britansku javnost

2

Dok deo fanova kraljevske porodice veruje da je žena kralja Čarlsa htela da pokaže da je uz princezu od Velsa, nije malo onih koji misle da se ona ruga princezi Dajani jer je ipak ostvarila svoju ljubav s njenim suprugom i našla se na tronu pored njega

Kraljica Kamila samostalno obavlja kraljevske dužnosti dok se kralj Čarls III leči od raka
Kraljica Kamila samostalno obavlja kraljevske dužnosti dok se kralj Čarls III leči od rakafoto: EPA / ISABEL INFANTES

Dok britanska kraljevska porodica prolazi kroz veoma teške trenutke zbog teorija zavere u vezi sa stanjem Kejt Midlton, princeze od Velsa, kraljica Kamila jedna je od onih za koju nema predaha.


Njen suprug kralj Čarls III trenutno se leči od raka, a kraljica pratilja preuzela je na sebe brojne kraljevske dužnosti, koje obavlja sa širokim osmehom, nakon kratkog odmora kojim se nedavno častila.


Kraljica Kamila je juče posetila Ostrvo Men, krunski posed u Irskom moru, gde je održala govor u ime kralja Čarlsa i istakla da je njenom suprugu žao što ne može da bude tu lično.

Tom prilikom kraljica Kamila bila je odevena u plavu boju – midi-haljinu i kaput slične dužine, a svoje izdanje je upotpunila posebnim detaljem. Na grudima je, naime, nosila broš kraljice Viktorije, ogromni plavi safir koji okružuje 12 dijamanata u vrednosti od čak 10 miliona dolara.


U pitanju je venčani dar koji je princ Albert naručio za kraljicu Viktoriju 1840. godine, a stručnjaci objašnjavaju da on ima bar 40 karata.

 

Kraljica Kamila nosila je juče broš kraljice Viktorije s velikim plavim safirom
Kraljica Kamila nosila je juče broš kraljice Viktorije s velikim plavim safiromfoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ovaj broš izgleda veoma slično kao verenički prsten koji nosi Kejt Midlton, pa mnogi veruju da je Kamila na ovaj način želela da pruži javnu podršku i ukaže poštovanje prema princezi od Velsa.


"One su uvek imale divan odnos", "Kako suptilan, a divan gest", "Ne možete mi reći da je ovo slučajnost", komentarišu obožavaoci kraljevske porodice.

 

Kejt Midlton dobila je od princa Vilijama verenički prsten s plavim safirom koji okružuju dijamanti
Kejt Midlton dobila je od princa Vilijama verenički prsten s plavim safirom koji okružuju dijamantifoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Međutim, mnogi ih podsećaju na još nešto – prsten koji nosi Kejt Midlton nekada je pripadao princezi Dajani, Kamilinoj suparnici.

"Je l' ona poručuje da mi možemo da volimo Dajanu koliko hoćemo, ali na tronu je ona?", "Šta ovo treba da znači?", "Da ima trunku sramote, ne bi joj palo na pamet da nosi bilo šta što podseća na Dajanu"... neki su od negativnih kometnara.

Navodno je princeza Dajana odabrala upravo ovaj prsten iz kataloga juvelirske kuće Garrard jer je dizajn inspirisan brošom kraljice Viktorije.

 

Kejt Midlton dobila je od princa Vilijama verenički prsten koji je pripadao njegovoj majci princezi Dajani
Kejt Midlton dobila je od princa Vilijama verenički prsten koji je pripadao njegovoj majci princezi Dajanifoto: EPA/STR

Budući da je i u prošlosti imala običaj da imitira prepoznatljivi stil pokojne Dajane i da nosi nakit koji smo viđali na slavnoj ledi Di, ima i onih koji veruju da Kamila uopšte nije imala na mu Kejt Midlton pri odabiru broša, već da je želela da se naruga princezi sa čijim je suprugom bila u vezi godinama.


Kraljica Kamila je u više navrata iz kraljevske kolekcije nakita uzimala baš komade koji su u pop kulturi neraskidivo vezani za princezu Dajanu, a poznato je da je skinula privezak s Diine omiljene ogrlice i pretvorila ga u broš.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker