šta to bi?

Princ Vilijam javno PONIZIO kraljicu Kamilu? Na važnom događaju svi su ispoštovali protokol, ali NE I ON

1

Svi su primetili da se nešto čudno desilo između Vilijama i Kamile 

PRINC VILIJAM PREKRŠIO PROTOKOL I IZNENADIO SVE
PRINC VILIJAM PREKRŠIO PROTOKOL I IZNENADIO SVE foto: Henry Nicholls / PA Images / Profimedia

Princ Vilijam i kraljica Kamila stigli su zajedno u ponedeljak na službu koja je održana povodom Dana Komonvelta u Vestminsterskoj opatiji.

 

Tom prilikom princ od Velsa je srdačno pozdravio kraljicu, ali se čini, da za razliku od svog ujaka, vojvode od Edinburga, nije učinio ono što nalaže protokol - nije se poklonio Njenom Veličanstvu dok je išao da zauzme svoje mesto. 

 

Vojvotkinja od Edinburga je takođe pozdravila Kamilu poljupcem i naklonom. 

 

Ipak, mnogi su se zapitali zašto se princ od Velsa nije poklonio kraljici Kamili. Iako su mnogi mislili da je u pitanju neki vid nezadovljstva, za to zapravo postoji logičan razlog.

 

Ako se član kraljevske porodice ne pozdravi kralja ili kraljicu naklonom to je obično zato što su se tog dana već videli.

 

Kraljica i princ od Velsa viđeni su kako ćaskaju i smeškaju se zajedno uoči sviranja državne himne. Par je bio na čelu kraljevske porodice usred odsustva kralja i princeze od Velsa sa službe.

 

ZAŠTO SE VILIJAM NIJE POKLONIO KRALJICI KAMILI?
ZAŠTO SE VILIJAM NIJE POKLONIO KRALJICI KAMILI?foto: Henry Nicholls / PA Images / Profimedia

 

Tokom ceremonije puštena je unapred snimljena poruka monarha, u kojoj je Čarls rekao da je najdublje dirnut ljubaznim i pažljivim dobrim željama za njegovo zdravlje i da će se truditi da zauzvrat nastavi da služ narodu širom Komonvelta.

 

Kralj je odložio većinu svojih javnih dužnosti dok nastavlja sa lečenjem raka, ali i dalje se bavi svojim svakodnevnim crvenim kutijama iza zidova palate.

 

Očekuje se da će se princeza Kejt vratiti svojim obavezama tek posle Uskrsa nakon što je imala planiranu abdominalnu operaciju.

 

KRALJICA KAMILA MENJA ČARLSA NA KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA
KRALJICA KAMILA MENJA ČARLSA NA KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA foto: Parsons Media / Pool / imago stock&people / Profimedia

 

Kensingtonska palata objavila je prvu sliku Kejt i njene dece, princa Džordža (10), princeze Šarlot (osam) i petogodišnjeg princa Luja, koju je Vilijam snimio u njihovoj kući u Vindzoru, kojom su obeležili Dan majki, 8.mart.

 

Nakon što su se javile sumnje u verodostojnost fotografije Kejt se izvinila što je fotografiju uredila laički i što je izazvala sumnju među njenim pratiocima.

 

- Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa uređivanjem. Htela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog bilo kakve zabune koju je porodična fotografija koju smo juče podelili izazvala. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Majčin dan . C.

 

Bonus video:

Kako princ Vilijam shvata vladavinu?

 

makonda-tracker