ne smiruje se

Čim je ušao u palatu, imao je POSEBAN USLOV: Princ Hari izazvao BES Britanaca, svi se pitaju kako je kralj to dozvolio?

0

Uprkos činjenici da je došao da vidi oca nije želeo da sretne jednu, kralju veoma važnu osobu 

ZAHTEV PRINCA HARIJA IZNERVIRAO BRITANCE
ZAHTEV PRINCA HARIJA IZNERVIRAO BRITANCE foto: EPA / Christopher Neundorf

Britanski mediji danima bruje o vestima koje stižu iz kraljevske porodice. Prvo operacija Kejt Midlton, zatim operacija kralja Čarlsa, a onda i teška dijagnoza kancera učinile su da sve oči javnosti budu uprte u njih.

 

Na veliko iznenađenje svih princ Hari je odmah krenuo iz Kalifornije put Britanije kako bi posetio bolesnog oca, ali ni ta poseta nije prošla bez pompe i bure. 

 

Kako piše Daily Mail, princ Hari nije želeo da bude u istoj prostoriji" kao kraljica Kamila dok je razgovarao sa kraljem o dijagnozi raka koja mu je postavljena.

- Čujem da je Hari izrazio želju da nasamo, bez prisustva kraljice Kamile razgovara sa svojim ocem - rekla je Kamilina prijateljica i britanska novinarka Petronela Vajat za Telegraf.

 

Princ Hari je prošle nedelje doputovao u London iz Kalifornije da bi video svog oca na 30 minuta nakon što mu je dijagnostifikovan rak.

 

Iako nije tajna da Hari i Kamila nisu u dobrim odnosima nakon što je vojvoda u svojim memoarima Spare tvrdio da je njegova maćeha pričala neistinite priče o kraljevskoj porodici u medijima kako bi ojačala svoj imidž.

 

PRINC HARI JE BIO U POSETI OCU I IMAO JE POSEBAN ZAHTEV
PRINC HARI JE BIO U POSETI OCU I IMAO JE POSEBAN ZAHTEV foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Takođe ju je označio kao 'opasnu' i 'zlu' i tvrdio da ga je 'žrtvovala' da bi poboljšala svoju reputaciju.

 

Princ Hari je u utorak doleteo u britansku prestonicu desetočasovnim letom iz Los Anđelesa i stigao u Klarens Haus.  Tokom njihovog sastanka, kralj je video Harija samo pola sata, a mediji navode da je sastanak trajao tako kratko kako Hari ne bi imao mnogo vremena da razgovara sa ocem o drugim temama, kako se kralj dodatno ne bi nervirao, kaže kraljevski stručnjak Robert Džobson.

 

Iako je kralj Čarls jasno stavio sinu do znanja da mu Kamila mnogo znači pristao je da se sastane sam sa njim što je iznenadilo mnoge. 

 

KRALJ SE SASTAO SA SINOM NA KRATKO I PRIČALI SU SAMO O NJEGOVOJ DIJAGNOZI
KRALJ SE SASTAO SA SINOM NA KRATKO I PRIČALI SU SAMO O NJEGOVOJ DIJAGNOZIfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Hari je u svojim memoarima takođe otkiro da su on i njegov brat princ Vilijam "molili" svog oca kralja Čarlsa III da se ne oženi Kamilom jer su se plašili da će im ona postati "zla maćeha". Ipak, on se oglušio o njihove molbe i danas je Kamila njegova najveća podrška.

 

Kamilina bliska prijateljica Fiona Šelburn, Lejdi Lensdaun, takođe je rekla za novine:

 

- Naravno da joj smeta, naravno da boli, ali ona ne dozvoljava da to dođe do nje, da je razori i povredi.

 

U međuvremenu, ispostavilo se da se kralj Čarls i dalje nada da će posetiti Australiju sa kraljicom Kamilom u oktobru, uprkos nedavnoj dijagnozi raka.

 

Bonus video:

Novinarka o princu Hariju

 

makonda-tracker