bio je oprezan

Prvo je izlazio s njenom prijateljicom: Neobičan početak ljubavne priče kraljevskog para koja traje 30 godina

0

Princ Edvard i Sofi su želeli netipično kraljevsko venčanje i imali su jedno pravilo, koje nisu ispoštovale članice kraljevske porodice.

Sofi i princ Edvard na krunisanju kralja Čarlsa III
Sofi i princ Edvard na krunisanju kralja Čarlsa IIIfoto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Brakovi dece kraljice Elizabete Druge i princa Filipa obeležila su tri razvoda, afere i skandali, a taj niz je prekinuo njihov najmlađi sin - princ Edvard. 

 

Sofi i Edvard su se upoznali na radio Capitalu 1987. godine, ali tada se nije dogodilo ništa budući da je on izlazio sa njenom prijateljicom. 

 

Jedno na drugo su ponovo naleteli 1993. godine na jednom dobrotvornom događaju, kada je Sofi radila kao izvršna direktorka za odnose s javnošću.

 

Njihov prvi sastanak je uključivao tenis i večeru u Bakingemskoj palati.

Ubrzo su počeli da se zabavljaju, al nakon godinu dana veze, bili su veoma blizu raskida.

 

  • Od prvog sastanka do veridbe prošlo je 6 godina

 

- Kao i kod svih parova, bilo je trenutaka svađe i neslaganja, a u leto 1994. godine su se približili rastanku - napisala je kraljevska biografkinja Ingrid Sjuard u knjizi "Princ Edvard".

 

Ipak, prevazišli su krizu i nastavili da se zabavljaju, a prošlo je šest godina dok princ Edvard nije kleknuo i zaprosio svoju devojku.

Kako je napisala kraljevska biografkinja Ingrid Sjuard, princ Edvard je želeo da stvari idu polako i da bude oprezan pre "velikog pitanja" upravo jer je video kako su se završili brakovi njegove starije braće i sestre: Čarlsa, Ane i Endrua


U januaru 1999. godine su se verili na Bahamima.

 

- Mislim da delimo brojna interesovanja, smejemo se mnogo i sjajni smo prijatelji - rekla je Sofi svojevremeno u jednom intervju nakon veridbe.

 

- Najbolji smo prijatelji i to je najbitnije, ali takođe pomaže i što volimo jedno drugo veoma - dodao je Edvard

 

  • Imali su posebno pravilo koje članice kraljevske porodice nisu ispoštovale?


Venčali su se 19. juna 1999. godine u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru.

Njihovo venčanje je za razliku od ostalih kraljevskih venčanja bilo manje formalno, bez vojnih dešavanja, intimno, a a kako su tada preneli strani mediji, Sofi i Edvard su  imali poseban dres-kod.

 

Naime, želeli da gosti nose večernje haljien i odela, ali bez fascinatora, koji su uobičajeni za britansku kraljevsku porodicu.

 

Ova odluka je sve iznenadila, a članice kraljevske porodice ovo nisu mogle da ispoštuju.

  • Ne žele da njihova deca koriste kraljevske titule

 

Sofi i Edvard imaju dvoje dece: ćerku Luiz Vindzor (20) i Džejmsa (16)


Sofi je ranije govorila o tome da želi da njihova deca žive što je moguće normalnije živote, što je uključivalo da ih ne ohrabruje da koriste svoje kraljevske titule.

 

 - Pokušavamo da ih vaspitamo da će najverovatnije morati da rade za život. Zbog toga smo doneli odluku da ne koriste kraljevske titule. Imaju ih i mogu da odluče da ih koriste sa 18, ali mislim da je to malo verovatno. - rekla je . godine za The Sunday Times. 

 

makonda-tracker