kako sad ovo?!

Na najnovijoj fotografiji Kejt Midlton nema VAŽNOG DETALJA: Mnogi se pitaju isto – šta to princeza hoće da nam poruči?

0

Uobičajeno lepa i nasmejana, princeza od Velsa Kejt Midlton konačno je danas pokazala kako izgleda posle operacije, a mnogima je zapalo za oko da na njoj fali nešto bez čega je nikada ne viđamo

Kejt Midlton i princ Vilijam prilikom jedne kraljevske obaveze prošle godine
Kejt Midlton i princ Vilijam prilikom jedne kraljevske obaveze prošle godinefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kensingtonska palata konačno je danas, skoro dva meseca nakon misteriozne operacije u predelu abdomena, objavila fotografiju Kejt Midlton, princeze od Velsa.


Supruga princa Vilijama, naslednika britanskog trona, oglasila se putem zvaničnog profila na Instagramu, gde je objavila fotografiju za koju je pozirala s decom, uz zahvaljivanje javnosti na podršci i lepim željama.


Povod za ovu objavu bio je Dan majki, koji se u Ujedinjenom Kraljevstvu obeležava danas, a mnogima je laknulo nakon spekulacija da se princeza u teškom stanju i da se krije da joj se događa nešto mnogo ozbiljnije od onoga što je objavljeno.

Ipak, uvek kada je reč o britanskoj kraljevskoj porodici, teorije zavere su neizbežne, pa su se fanovi Kejt Midlton odmah dali u analizu i primetili da na njenoj najnovijoj fotografiji nema – njenog vereničkog prstena.

 


Iako je ona pokazala obe šake kojima je zagrlila princa Luija i princezu Šarlot, dok najstariji princ Džordž stoji iza nje, na njima ne vidimo verovatno najpoznatiji verenički prsten na planeti, koji je pre Kejt Midlton nosila njena svekrva princeza Dajana. Safir na njemu tako je veliki da bi teško mogao da ostane skriven ispod ruke princa Luija i seže do sredine njenog prsta, pa se javlja pitanje zašto princeza od Velsa ne nosi svoj prsten.

 

"Šta to pokušava nam kaže?", "Da li ovo Kejt poručuje da joj je dosta svega?", "Ovaj slučaj nikako da prestane, nova misterija"... neki su od komentara zabrinutih za princezu i njen brak, ali ima i mnogo onih koji smatraju da je krajnje vreme da svet prestane da glumi detektive i ostavi Kejt Midlton na miru.

 

Kejt Midlton sa svojim prepoznatljivim vereničkim prstenom
Kejt Midlton sa svojim prepoznatljivim vereničkim prstenomfoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

"Zar stvarno mislite da nosi i po kući onoliki kamen?", "Jeste li vi svesni koliko je to težak prsten?", "Pustite ženu da odmara, prestanite da izmišljate probleme"... komentarišu oni kojima je dosta drame oko stanja princeze od Velsa.

Verenički prsten prineze Dajane koji je pripao Kejt Midlton


Kada su tadašnji princ Čarls i mlada ledi Dajana Spenser objavili dasu vereni, davnog 24. februara 1981, na prstu Dajane Spenser sijao je skupoceni prsten koji danas nosi Kejt Midlton, supruga njenog starijeg sina Vilijama.


Zapanjujući prsten ima cejlonski safir od 12 karata, a oko njega se nalazi 14 dijamanta – objasnio je za Express juvelir Maksvel Stoun.

 

Verenički prsten princeze Dajane i Kejt Midlton
Verenički prsten princeze Dajane i Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Britanska javnost bila je oduševljena ovim komadom nakita, iako je senku na njega pomalo bacilo to što princ Čarls i princeza Dajana nisu poštovali tradiciju pri njegovom odabiru.

 

Umesto da odabere prsten iz neprocenljive kraljevske zbirke, Čarls je Dajani poklonio prsten koji je sama odabrala iz kataloga juvelirske kuće Garrard. To je značilo da baš svako na svetu može da ima identičan prsten kao princeza od Velsa i, kako se tada mislilo, buduća kraljica – doduše, svako ko ima veoma, veoma dubok džep.


Pošto je tada buduća princeza od Velsa pokazala svoj verenički prsten, u svetu je prodaja plavog safira skočila za oko 300 posto, što se navodno nije dopalo kraljevskoj porodici, koja nije želela da princeza ima prsten koji je tako lako dostupan.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, nosi verenički prsten koji je nekada pripadao princezi Dajani
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, nosi verenički prsten koji je nekada pripadao princezi Dajanifoto: EPA/STR

Međutim, Dajana ne bi bila ta koju smo voleli da je sve radila po pravilima, zar ne?


U svakom slučaju, nakon što je princeza Dajana poginula, njeni sinovi Vilijam i Hari nasledili su njen nakit, a dogovorili su se da će verenički prsten njihove pokojne majke pripasti onome koji prvi pronađe ženu svog života.

 

Kako je princ Vilijam prvi zaprosio Kejt i venčao se njom 2011. godine, danas ovaj prsten nosi ona, dok se princ Hari oženio bivšom glumicom Megan Markl tek sedam godina kasnije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu"

 

makonda-tracker