ZABORAVLJENA ROMANSA

Ko je bila PRVA ZABRANJENA LJUBAV kralja Čarlsa? Upoznala ga je sa Kamilom i započela priču koja je promenila SUDBINE

0

Retko ko zna da je Čarls pre Kamile ludo voleo jednu drugu ženu, s kojom ljubav nije bila moguća 

VELIKA LJUBAV KRALJA ČARLSA PRE KAMILE
VELIKA LJUBAV KRALJA ČARLSA PRE KAMILE foto: EPA / Olivier Douliery

Život kralja Čarsla III odavno intrigira javnost. Nedavno je dospeo u centar pažnje javnosti nakon što je otkriveno da ima rak, a njegova supruga Kamila mu je najveća podrška.

 

I to je nešto što mnoge nije iznenadilo budući da su oni godinama u braku i još duže u vezi koja je bila javna tajna u čitavoj Britaniji. Za propali brak sa Dajanom su mnogi krivili baš nju, a retko ko zna da je pre Kamile tadašnji princ Čarls ludo voleo jednu drugu ženu, s kojom ljubav nije bila moguća.

 

U pitanju je bila Lusija Santa Kruz u koju je kao mlad Čarls ludo voleo. 

Lusija i Čarls su se upoznali i zaljubili dok su bili na Koledžu "Triniti" Univerziteta u Kembridžu, gde ju je lord Reb Batler angažovao kao asistentkinju.

 

Čarls je bio opčinjen njenom lepotom, ali i obrazovanjem, budući da je bila veoma uspešna lingvistkinja, govorila je četiri jezika i imala brojne diplome i nagrade iz te oblasti. 


Otac joj je bio čileanski ambasador u Londonu, a ona je često putovala sa njim. Tako je došla i u Englesku, gde je 1969. srela Čarlsa. Buknula je obostrana ljubav, ali je svima bilo jasno da ona neće ostati i postati deo kraljevske porodice. 


Jedan Luisijin rođak ispričao je za britanske medije nekoliko godina kasnije da je to bila "prva prava ljubav" budućeg kralja. Istog je stava i ledi Elizabet Anson, Čarlsova rođaka i Lusijina prijateljica, koja je izjavila:

 


Ona je bila prva prava ljubav u njegovom životu.

 

Princ je bio spreman da ona postane njegova muza. Odveo je u Balmoral, upoznao sa kraljicom Elizabetom i drugim brojnim rođacima. Ipak, čini se da je sudbina imala drugačije planove za njih dvoje.

 

Moj otac je bio ambasador Čilea u Londonu pet godina, a potom se vratio u Čile. Ja sam ostala i ispostavilo se da je u istoj zgradi živela Kamila. Ona je bila na prvom spratu, a ja na drugom. Postale smo bliske drugarice jer sam ja bila sama, a ona je bila vrlo velikodušna i ljubazna prema meni. Nikada neću zaboraviti prve proslave Božića, koje sam provela s njenom porodicom – ispričala je jednom prilikom Lusija.

 

 

Ona je, prema pisanju medija, znala da ona nije devojka kakvu Čarls želi. Odlučila je da ga upozna sa svojom dobrom drugaricom, Kamilom i od tog trenutka Čarlsov život kreće potuno drugačijom putanjom.

 

Kamila je bila vrlo topla osoba i pomislila sam da bi bilo dobro da je ima u svom životu. Svraćao je kod mene na piće ili da me pokupi i jednom sam ga pitala: "Smeta li ti da dođe i Kamila?" – prisetila se u jednom od retkih intervjua Lusija Santa Kruz.


Kako tvrdi biograf Džonatan Dimblbi u jednoj knjizi o Čarlsovom životu "on je odmah izgubio razum".


Tada počinje još jedna, donekle zabranjena ljubav, koja je rušila tabue, pomerala granice i činila da zbog nje kraljica ima mnoge neprospavane noći. Uprkos svemu, njihova ljubav je opstala, a Kamila je nakon mnogo čekanja konačno dobila titulu kraljice u kojoj i danas uživa. 

 

Bonus video:

Zašto je BBC povukao podkast o Hariju i Megan?

 

makonda-tracker