"izvinjavam se"

Kejt Midlton objasnila zašto njena nova fotografija deluje MONTIRANO: Prekršila pravilo da se porodica NIKAD NE PRAVDA

0

Kraljica Elizabeta II imala je nepisano pravilo da se članovi porodice nikad ne pravdaju javnosti, ni posle najvećih skandala, ali toliko je zabrinutosti izazvala prva fotografija princeze od Velsa posle operacije da je ona rešila da se obrati svetu

Kejt Midlton, princeza od Velsa, nije viđena na nekom javnom događaju od decembra
Kejt Midlton, princeza od Velsa, nije viđena na nekom javnom događaju od decembrafoto: Kin Cheung / PA Images / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, jedna od glavnih tema u svetskoj štampi već dva meseca, otkako je operisana u januaru.


Budući da nije objavljeno od čega boluje, kako se oseća, niti se pojavljivala u javnosti, pojavilo se mnogo spekulacija i teorija zavere o stanju supruge princa Vilijama.


Pričalo se da je u komi, da se razvodi od princa od Velsa i još mnogo, mnogo toga, a Kensingtonska palata juče je prvi put objavila njenu zvaničnu fotografiju otkako je Kejt izašla iz bolnice.

Međutim, društvene mreže odmah su preplavili komentari da je u pitanju rezultat veštačke inteligencije ili preteran Fotošop, a više novinskih agencija ju je čak povuklo zbog "manipulacije" prilikom obrade.

 


Iako britanska kraljevska porodica ima pravilo da se nikada ne pravda i ne objašnjava svoje postupke, sada je napravljen izuzetak, pa se Kejt Midlton oglasila putem društvene mreže X (nekadašnjeg Tvitera). Time je prekršila staro nepisano pravilo kraljice Elizabete II da se članovi kraljevske porodice nikad ne žale, ne pravdaju i ne objašnjavaju svoje postupke – never explain, never complain.


Kao i mnogi fotografi amateri, ja povremeno eksperimentišem s obradom. Želela sam da se izvinim zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili – poručila je princeza od Velsa. – Nadam se da su svi lepo proveli Dan majki.


Objava podeljena na zvaničnom profilu princa i princeze od Velsa je potpisana jednostavno početnim slovom Kejtinog imena.

Kejt Midlton, koja je na Univerzitetu Sent Endruz završila istoriju umetnosti, već godinama je veoma strastvena zaljubljenica u fotografiju i pokroviteljka raznih konkursa i fotografskih projekata. Ona već godinama uglavnom sama fotografiše svoju porodicu umesto da angažuje profesionalne fotografe, pa uglavnom ona potpisuje porodične porterete.


Sporna fotografija – objavljena juče, kada se u Ujedinjenom Kraljevstvu slavio Dan majki – navodno je delo princa Vilijama kako je naglašeno u objavi na Instagramu. Sudeći po Kejtinom objašnjenju, ona mu je ipak pomogla u kasnijem "doterivanju".

 

Kejt MIdlton i princ Vilijam
Kejt MIdlton i princ Vilijamfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Tri velike međunarodne novinske agencije pronašle su slične dokaze na koje je nakon svoje analize ukazao CNN. The Associated Press navodi da "bliži pregled pokazao da je izvor manipulisao fotografijom", agencija France-Presse navodi da ju je povukao zbog "uredničkog problema", a Reuters i je, takođe, ukazao na neobičan izgled rukava princeze Šarlot.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o stilu Kejt Midlton

 

makonda-tracker