misterija za misterijom

Šta se dešava s Kejt Midlton?! Novinske agencije POVLAČE FOTOGRAFIJU PRINCEZE OD VELSA zbog "potencijalne manipulacije"!

0

Nakon što je Kensingtonska palata konačno objavila prvu fotografiju Kejt Midlton od januara, ugledne agencije su rešile da je povuku zbog sumnji da je ona previše uređivana

Kejt Midlton ne pojavljuje se u javnosti nakon operacije sredinom januara
Kejt Midlton ne pojavljuje se u javnosti nakon operacije sredinom januarafoto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Nekoliko novinskih agencija povuklo je fotografiju koju je objavila Kensingtonska palata i na kojoj prvi put zvanično vidimo Kejt Midlton, princezu od Velsa, posle operacije u predelu abdomena kojoj je podvrgnuta u januaru.


Kako prenosi CNN, veruje se da se portretom "manipulisalo".


Fotografija Kejt Midlton, supruge princa Vilijama, s njihovom decom princem Džordžom, princezom Šarlot i princem Luijem, podeljena je nakon višenedeljnih intenzivnih spekulacija i teorija zavere na društvenim mrežama o tome gde se nalazi princeza od Velsa i kakvog je zdravstvenog stanja.

Objavljena je na zvaničnom profilu princa i princeze od Velsa na Instagramu, uz poruku kojom se Kejt Midlton zahvalila javnosti na podršci, i to povodom Dana majki, koji je juče obeležen u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Uskoro se na društvenim mrežama proneo glas da je u pitanju portret napravljen veštačkom inteligencijom, a potom je usledio novi talas spekulacija.


CNN piše da je analizom identifikovao najmanje dve oblasti fotografije za koje se čini da pokazuju određene dokaze "potencijalne manipulacije", uključujući rukav princeze Šarlot i rajsferšlus na levoj strani jakne Kejt Midlton.

I tri velike međunarodne novinske agencije pronašle su slične dokaze. The Associated Press navodi da "bliži pregled pokazao da je izvor manipulisao fotografijom", agencija France-Presse navodi da ju je povukao zbog "uredničkog problema", a Reuters i je, takođe, ukazao na neobičan izgled rukava princeze Šarlot.


Većina foto i novinskih organizacija ima stroga pravila protiv objavljivanja previše uređivanih fotografija.

 

Kejt Midlton u jednom od svojih poslednjih pojavljivanja u javnosti pre operacije
Kejt Midlton u jednom od svojih poslednjih pojavljivanja u javnosti pre operacijefoto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kensingtonska palata još uvek se nije oglasila povodom ovih tvrdnji.


Palata je sredinom januara saopštila da je Kejt Midlton, princeza od Velsa, imala zakazanu i planiranu operaciju u predelu abdomena i da bi kraljevskim obavezama trebalo da se vrati od Uskrsa.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu"

 

 

makonda-tracker