nije mu dopala šala

Sakrili su čak i na kog Vilijama misle: Zbog ovog tvita je Kensingtonska palata reagovala OŠTRO I NEPOKOLEBIVO

0

Iako je objava zamišljena tako da može da se odnosi na bilo kog Vilijama, princ od Velsa nije bio oduševljen šalom koja je nasmejana milione

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Irska avio-kompanija Ryanair veoma je popularna na društvenoj mreži X (nekadašnjem Tviteru) zbog šaljivih komentara i objava tima koji vodi ovaj profil.


Umeli su iz Ryanair-a u više navrata da se nadovežu na neki skandal ili trač iz sveta slavnih, a jednom prilikom su "potkačili" nekoga ko izgleda ne reaguje dobro na šale na svoj račun – princa Vilijama.


Budući kralj Velike Britanije imao je ranije običaj da se našali jer mu opada kosa i sl, ali kada je video kako se svet smeje šalama i tvrdnjama o njegovom živote koje o njemu kruži po internetu, navodno je odmah reagovao.

Zašto je Ryanair uklonio tvit upućen Vilijamu?

 

Majkl Korkoran, nekadašnji šef social tima kompanije Ryanair, gostovao je nedavno u podkastu "Creator Playbooks", u kom je pričao o svom iskustvu. On je jedan od onih koji su popularizali pomenuti nalog na X-u veoma provokativnim objavama, pa su tako iskoristili popularnost tema kao što su godine devojaka Leonarda Dikaprija i odbijanje Novaka Đokovića da se vakciniše protiv kovida.


Tako je jednom prilikom, dok se mrežama širio neki trač o princu Vilijamu, tim Ryanair-a dugo smišljao kako može da iskoristi ovu temu, a da ne dobije tužbu od britanske kraljevske porodice.

 

Princ Vilijam na nedavnoj dodeli BAFTA nagrada
Princ Vilijam na nedavnoj dodeli BAFTA nagradafoto: EPA / Tolga Akmen

Bili bismo odgovorni za klevetu. Zato smo morali to da svedemo do tačke da može da bude u pitanju bilo koji Vilijam – istakao je Korkoran, kako prenosi Business Insider.


Zato je na profilu na današnjem X-u te 2022. osvanula objava u kojoj piše "Vilijame, sačuvali smo ti mesto", a posle izvesnog vremena – Korkoran je dobio poziv.

Kako je istakao, igrao se sa svojim psom kad su ga pozvali iz Kensingtonske palate.


Kensingtonska plata je pitala možemo li da uklonimo tvit ili će tražiti zvanično izvinjenje od našeg generalnog direktora ili saopštenje sa izjašnjenjem – otkrio je on.


Kako je istakao, tada im već nije bilo važno je li tvit i dalje prisutan na internetu jer ga je već videlo mnogo ljudi.

 

Princ Vilijam sa suprugom Kejt Midlton
Princ Vilijam sa suprugom Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

U ovoj fazi, dobili smo ono što nam je trebalo. Doseg objave je bio ogroman – merio se u milionima – a ljudi su je sačuvali i delili. Rekli smo da se nećemo izviniti jer nismo uradili ništa loše – kaže Korkoran.


Objansio je da je Ryanair obrisao objavu, ali se nije izvinio, posle čega se Kensingtonska palata zahvalila. Ni pomenuta kompanija ni Palata nisu odgovorili na pitanja novinara na ovu temu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu"

 

makonda-tracker