mlade nade

Muzikom se bavi od 11. godine, pesmom je oduševio Liverpul: Ko je Srbin koji predstavlja Sloveniju na Evroviziji?

0

Osim srpskog predstavnika Luke Blacka i Teodore Špirić koja predstavlja Austriju, naša zemlja svoje predstavnike ima u slovenačkoj muzičkoj grupi.

Bojan Cvjetićanin predstavlja Sloveniju na Evroviziji sa grupom 'Joker Out'
Bojan Cvjetićanin predstavlja Sloveniju na Evroviziji sa grupom "Joker Out"foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Liverpul je trenutno centar svih ljubitelja muzike i festivala, a sve oči su uprte u to da saznaju ko će pobediti na 67. Evroviziji.

 

Srpski predstavnik Luke Black je sa pesmom "Samo mi se spava" izborio plasman u finale tako što je bio među najboljih 10 u prvom polufinalu zajedno sa Hrvatskom, Moldavijom, Švajcarskom, Finskom, Češkom, Izraelom, Portugalom, Švedskom i Norveškom.

 

Sinoć je održano drugo polufinale, a od 16 zemalja izabrano je 10 najboljih koji će se u finalu boriti za pobedu. 

 

Tako će se sutra osim 10 finalista iz prvog polufinala i pet zemalja koje svake godine prolaze direktno Španije, Francuske, Velika Britanije, Nemačke i Italije, u velikom finalu koje se održava 13. maja u 21h takmičiti i pesme iz Albanije, Kipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litvanije, Poljske, Australije, Jermenije i Slovenije.

Mnogo se ovih dana pričalo kako Srbija osim Luke Blacka na Evroviziji ima još predstavnika. 

 

Naime, Teodora Špirić (Tea Divaj) sa Salenom predstavlja Austriju na ovogodišnjoj Evroviziji sa pesmom "Who The Hell is Edgar?", a osim nje, jedan Srbin će braniti boje Slovenije.

 

U pitanju je pevač Bojan Cvjetićanin, koji je sa slovenačkom grupom "Joker Out" izborio plasman u finale sa pesmom "Carpe Diem".

Kako su preneli domaći mediji, Bojan je srpskog porekla.

 

Rođen je 6. januara 1999. godine, a oba roditelja su mu Srbi.

 

Bojan tečno govori kako slovenački tako i srpski jezik.

Jedan je od osnivača grupe "Joker Out" koja postoji od 2016. godine.

 

Pored njega, bend čine i basista Martin Jurkovič, gitarista Jan Peteh, gitarista Kris Guštin i bubnjar Jure Maček.

- Basista Martin Jurkovič i ja smo komšije i prijatelji od detinjstva. Počeli smo zajedno da sviramo kada smo imali 11 godina. On je znao da svira gitaru, ali mu je tata kupio bas. Ja sam počeo da pevam, jer nisam znao ništa da sviram. Par godina smo svirali skupa, onda smo našli bubnjara, zatim smo išli na next level i 2016. je nastao Joker Out -rekao je Bojan o nastanku grupe za oblakoder.org.rs

 

- Pa, prvo smo se zvali Apokalipsa i svirali smo male, đačke svirke, po našim školama. Kad smo postali Joker Out, počeli da dobijamo malo veće gigove i pobedili smo na takmičenju đačkih bendova Špil liga u Kino Šiški. To je najveći battle of the bands kod nas. Na tom takmičenju smo pobedili 2017. godine i tada smo napravili i medijski proboj. Rasli smo. Bili smo predgrupa svakome kome smo mogli, snimali smo, izbacivali singlove. Prva dva singla su bila okej primljena, ali više među ljudima koji su nas već slušali. Zatim je singl Gola postao pravi hit jer je izašao na radiju 1, stalno se vrteo. Tad smo izašli iz mehurića. Nakon izbacivanja albuma stvar je otišla na još jedan dodatni next level i, evo, sad sviramo stalno - dodaje on.

 

 

 

Kako će se Slovenci plasirati u finalu, ostaje nam da vidimo, a mi im želimo svu sreću.


 

makonda-tracker