drže se sjajno

Od devojčicine treće godine vode TEŠKU BITKU: Voditeljka Evrovizije čuvena je po osmehu, a hrabro se bori za svoju ćerku

0

Popularna engleska glumica sjajno se snalazi kao voditeljka Evrovizije, a malo je poznato da iza njenog širokog osmeha stoji mnogo teških trenutaka

Voditeljka Evrovizije i glumica Hana Vadingem
Voditeljka Evrovizije i glumica Hana Vadingemfoto: EPA-EFE/Adam Vaughan

U Liverpulu je sinoć počela 67. Evrovizija, najveće i najpopularnije evropsko muzičko takmičenje, koje se zbog rata u Ukrajini, zemlji prošlogodišnjih pobednika, održava u Velikoj Britaniji.


Predstavnik Srbije Luk Blek nastupio je u prvoj polufinalnoj večeri i plasirao se u finale, uz sjajne reakcije publike na njegov nastup, a pored izvođača posebne simpatije pobrali su šarmantni voditelji.


Ove godine će Evroviziju voditi pevačica i reperka Ališa Dikson, ukrajinska pevačica Julija Sanjina i engleska glumica Hana Vadingem, dok ćemo u finalu videti i čuvenog voditelja i zaljubljenika u ovaj šou Grejama Nortona.


Među najzapaženijima u prvom polufinalu bila je Hana Vadingem, koja vam je sigurno poznato lice – ona je igrala sveštenicu Septu Unelu u seriji "Igra prestola", ženu u sivoj odori koja vodi obnaženu kraljicu Sersei dok ulicama odjekuje reč "Sramota".

 

Hana Vadingem u seriji Igra prestola, kao Septa Unela
Hana Vadingem u seriji Igra prestola, kao Septa Unelafoto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Ipak, u poslednje vreme je popularnija kao Rebeka Velton u seriji "Ted Laso", za koju je 2021. dobila Emija, između brojnih drugih nagrada.


Hana iza sebe ima veliku karijeru, a na Evroviziji je pokazala ono što njeni fanovi znaju, da je i izuzetna pevačica. Glumica ima raspon glasa od četiri oktave, a sa velikim uspehom je nastupala u pozorištu pre nego što je postala poznata kao zvezda filmova i serija.

 

  • Porodica Hane Vadingem


Kada je reč o njenom privatnom životu Hana Vadingem se ne eksponira previše i retko govori o detaljima svoje svakodnevice. Poznato je da je bila u vezi s italijanskim biznismenom Đanlukom Kunjetom, s kojim ima osmogodišnju ćerku Kiti.

 

Hana Vadingem sa ćerkom Kiti
Hana Vadingem sa ćerkom Kitifoto: hannah Waddingham/Instagram

O devojčici glumica govori radije nego o drugim stvarima u vezi sa svojim životom, a jednom prilikom je otkrila veliki izazov s kojim se njena porodica suočava: Kiti je dijagnostikovana autimuna bolest Henoh Šonlajnova purpura. U pitanju je vaskulitis koji pogađa krvne sudove kože, creva i bubrega u okviru kog se javljaju ospe, artritis, bol u stomaku i problemi sa bubrezima.


Hana je za ćerkino oboljenje saznala kada je devojčica imala samo tri godine, nakon što se iznenada razbolela i završila u bolnici.

 

Glumica, koja je sada samohrana majka, kaže da vrlo dugo nije bila u stanju da govori o Kitinoj bolesti, ali je sada spremna da priča otvoreno i podigne svest o ovom problemu.

 

Hana Vadingem sa ćerkom Kiti
Hana Vadingem sa ćerkom Kitifoto: hannah Waddingham/Instagram

Sada mogu da pričam o tome, ali veoma dugo vreme nisam mogla. Bila je neko vreme u bolnici, a oni nisu znali šta joj je – rekla je Hana za People jednom prilikom.


Zbog brige o ćerki često je morala da odbija razne poslove, a čak je umalo rekla "ne" kada joj je ponuđeno da zaigra u hvaljenoj seriji "Ted Laso". Na kraju su je ubedili, jer se snimanje odvija blizu njenog doma, na samo 40 minuta vožnje od njene kuće u Ričmondu, i može da bude sa ćerkom.

 

Hana Vadingem sa ćerkom Kiti
Hana Vadingem sa ćerkom Kitifoto: hannah Waddingham, Twitter

Prema njenim rečima, Kiti se danas "oseća mnogo bolje".


Ako ne znate kako je to, znajte da je strašno – ispričala je u jednom podkastu pre dve godine Hana.


Ona ističe da je njena ćerka nešto najbolje što joj se u životu dogodilo, a zanimljivo je da svoj Emi, najvrednije priznanje koje je do sad dobila, čuva u Kitinoj sobi.


Želim da je naučim da će dobre stvari stići ako se potrudiš u životu – istakla je Hana.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

 

 

makonda-tracker