deo detinjstva provela u kladovu

Znamo je sa Beovizije, njenu pesmu porede sa Konstraktinom: Ko je Srpkinja koja će predstavljati Austriju na Evroviziji?

0

Luke Black nije jedini predstavnik iz Srbije koji će se naći na 67. Evroviziji u Liverpulu.

foto: Roman Zach-Kiesling / APA / Profimedia
foto: Roman Zach-Kiesling / APA / Profimedia

Srbija već danima bruji o našem predstavniku na 67. Evroviziji, koja će se održati u Liverpulu od 9. do 13. maja.

 

Luke Black je sa pesmom "Samo mi se spava" uzdrmao publiku i može se reći da niko nije ravnodušan. 

 

Luka Ivanović bi voleo da Evroviziju dovede u Čačak, a da li će mu to poći za rukom, ostaje da sačekamo još koji mesec i da vidimo.

 

Ono što je interesantno jeste da on nije jedini predstavnik iz Srbije koji će se naći na ovogodišnjoj Evroviziji.

Austriju će na ovom muzičkom takmičenju predstavljati umetnički duo Salena i Teja sa pesmom "Who The Hell is Edgar?" , a iza imena Teja se krije Teodora Špirić, koja je u Srbiji poznata pod imenom Tea Divaj.

 

Ova mlada pevačica ima 23 godine. Iako je rođena u Beču, potiče iz srpske porodice, a deo detinjstva je provela u Kladovu.

 

Pre nekoliko godina je počela da se bavi komponovanjem i pevanjem, a njen najveći muzički uzori su Adel i Ejmi Vajnhaus. 

 

Teodora studira nemački i engleski jezik na Univerzitetu u Beču. 

 

  • Od Austrije do Beovizije

 

Teodora je i krajem 2019. godine pokušala da izbori plasman za Evroviziju kao austrijski predstavnik sa pesmom "Judgement day". Iako je ušla u najuži krug, nije odabrana.

 

Istu tu pesmu je kasnije poslala na konkurs Beovizije pod imenom "Sudnji dan", a pesma je našla put do publike i Teodora je osvojila 10. mesto

 

  • Mnogi je porede sa Konstraktom

 

Pesmu "Who the hell is Edgar?" mnogi porede sa Konstraktinim konceptom prošlogodišnje pesme sa kojom je predstavljala Srbiju na Evroviziji "In corpore sano".

Pesma koja će predstavljati Austriju ima neobični tekst, a u refrenu se pominje Edgar Alan Po koji opseda telo pevačice i piše tekstove pesama umesto nje. 

 

Kako je jedan od fanova objasnio, pesma je kritika muzičke industrije. 

 

A mnogi su uporedili ovakav koncept sa Konstraktinom pesmom.

 

Poznata ličnost se nalazi u središtu pesme, preispitivanje položaja umetnika, prepoznatljiv refren, reči na latinskom i evidentna muzička sličnost u smislu ritma trep muzike u refrenu, samo su neki od razloga zbog kojih su pojedini ovu pesmu uporedili sa Konstraktinom.

 

  • Ispuniće joj se želja iz detinjstva

 

- Od detinjstva sam želela da učestvujem u Evroviziji, jer je to za mene otelotvorenje ideje da se ostvaruju i veliki snovi, bez obzira na to ko ste i odakle ste. Jedva čekam da izađem na scenu -rekla je Teja za portal Evrovizije.

 

makonda-tracker