nisu morali

Dopušteno je svima osim njoj – čak i Kamili: Palata ima NOVU ZABRANU u vezi sa odećom Kejt Midlton

1

Iako ima vrlo jasne granice u pogledu odevanja, princeza od Velsa odlično "pliva" unutar njih, a najnovije pravilo više pogađa javnost nego samu Kejt Midlton

foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Supruga princa Vilijama Kejt Midlton, koja je nedavno dobila titulu princeze od Velsa, ima mnogo pravila koja se tiču oblačenja, ali sjajno pliva unutar granica koje su joj postavljene.


Toliko sjajno da je već godinama na vrhu lista najbolje odevenih žena planete i da se maltene sve što ona obuče rasproda vrlo brzo.

 

Ovaj fenomen nazvan je "Kejt efekat" i traje već godinama, a najpoznatiji slučaj je haljina brenda Reiss koju je Midltonova nosila tokom susreta s Barakom i Mišel Obamom i koja je rasprodata nekoliko sati kasnije.

Isto je s mnogim toaletama koje je Kejt nosila u važnim trenucima, recimo prilikom objave veridbe s princem Vilijamom, a jednaku pomamu izazivaju i povoljniji komadi koje ona nosi, poput farmerki i minđuša poznatih high-street brendova.

 

1 / 12 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL


Međutim, ubuduće će "Kejt efekat" najverovatnije teći malo sporije, i to ne zato što se Kejt Midlton više ne oblači spektakularno. Ona i dalje blista u svakoj prilici, ali je Kensingtonska palata donela odluku da ubuduće neće novinarima saopštavati koje konkretno modne kuće stoje iza odeće koju princeza nosi.


Naime, navodi se da je pažnja javnosti previše usmerena na odeću Kejt Midlton, odnosno da se mediji manje bave događajima kojima ona prisustvuje.

 

Obično se Kejtine kraljevske obaveze tiču zdravlja, dece i bitnih socijalnih pitanja, pa ne čudi što Palata želi da podigne svest o njima, u poređenju s tim šta je Midltonova obukla.

 

Princeza Kejt Midlton, Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/POOL/TIM ROOKE

Međutim, ovakvo pravilo nije uvedeno za ostale članove kraljevske porodice, pa će oni koji žele da kopiraju, recimo, stil kraljice supruge Kamile i dalje moći da učine čim se ona pojavi negde. Što se tiče odevnih kombinacija Kejt Midlton, snaći ćemo se sami.

 

 

makonda-tracker