šalje poruku?

Koju poruku Kejt Midlton šalje noseći CRVENE odevne kombinacije? Za nju ONA je mnogo više od BOJE

0

Nakon što je završen period žalosti za preminulom kraljicom Elizabetom II članovi kraljevske porodice su skinuli crnu odeću, a Kejt je ponovo zablistala u njoj omiljenoj crvenoj boji

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Odevne kombinacije Kejt Midlton tokom perioda žalosti bile su savršene i bez obzira što je bila u crnom izgledala je odlično.

 

Sada, kada protokol dozvoljava da se odstupi od te boje Kejt ponovo ima priliku da nosi ono što joj prija, a reklo bi se da uživa da nosi upravo crvenu boju.

 

 

Za nju crveno nije samo boja, za nju ona ima specijalno značenje. Kada se nedavno pojavila u Velsu sa svojim suprugom princom Vilijamom Kejt Midlton je prelepim crvenim kaputom pokupila sve simpatije.

 

Prvi odlazak u Vels od kako su dobili nove titule za Kejt i Vilijama je bio veoma značajan trenutak. To što je se sadašnja princeza od Velsa odlučila baš za crveno govori da ona za nju ima mnogo veći značaj od puke boje.

 

Prema psihologu za boje Taš Bredli koja je analizirala Kejtino oblačenje pripadnici kraljevske porodice veoma pažljivo biraju šta će u kom trenutku da obuku. To se odnosi na sve, model, kroj, a boja je jedna od presudnih stavki.

 

 

Kejt Midlton ima veliki broj upečatljivih odevnih kombinacija, a čini se da crveneo nosi u onim trenucima koji za nju, ali i celu kraljevsku porodicu imaju veliki značaj.

 

Mnoge Kejt u crvenom podseća na princezu Dajanu, a jedan od omiljenih tačkastih dezena nosi kada ide na neka druženja ili zabavne manifestacije.

 

- Ako neka osoba iz kraljevskih redova nosi crveno ona to radi kako bi privukla pažnju - kaže Bredli.

 

 

Ona je naglasila da svi koji u kraljevskoj porodici nose crveno to rade kako bi se istakli od drugih članova kraljevske porodice.

 

- Crvena boja je vrlo upečatljiva za ljudsko oko, ona je prva boja koju primećujemo u spektru boja. Ona ima stimulativnu funkciju, utiče na telo, daje osećaj moći - kaže ona.

 

Ovu taktiku oblačenja može primeniti svako. Na primer, ako ste na nekoj žurci, vaš pogled će prvo primetiti osobe koje su u crvenom.

 

Princ Luj, Kejt Midlton
foto: John Rainford / SplashNews.com

 

- Nije važno ko je u pitanju, da li je u pitanju haljina ili pantalone, sako, kaput, ako je crven sigurno nećete ostati neprimećeni - dodaje Taš.

 

Kejt Midlton dobro zna kada je vreme za crvenu boju. Kada god želi da ostavi jak utisak, kada joj je bitno da joj se neke želje ili projekti ostvare, ona nosi crveno.

 

Takođe, crveno nosi i kada želi da da podršku nečemu, jer je crveno boja koja se nalazi i na zmaju na velškoj zastavi.

 

 

Postoji niz drugih situacija, kada je Kejt nosila crveno i svaka od njih imala je svoje značenje. Nekada je crvenim davala podršku svojoj deci, nekada je bila podrška suprugu, a nije izostala crvena ni na proslavi Kraljičinog platinastog jubileja.

 

Ipak, ona nije jedina koja je crvenu boju koristila kako bi putem nje poslala jasnu poruku. Isti princip odevanja u crveno praktikovala je i sama kraljica Elizabeta II, koja se mnogo puta pojavila u prelepim odevnim kombinacijama u kojima je primat imala baš crvena boja .

 

Dakle, crveno nije samo boja, ona u kraljevskoj porodici ima jako simbolično značenje. Kroz odevanje mnogi članovi kraljevske porodice šalju skrivene poruke, koje mogu protumačiti samo pravi poznavaoci njihovih navika i ponašanja. 

 

 

makonda-tracker