luda planeta

Poruka iz 2011. godine je testament?! Sin stradale glumice vodi borbu za imanje svoje majke s njenim bivšim

0

Borba za vlasništvo nad imanjem En Heč daleko je od svog kraja

foto:  EPA/PAUL BUCK
foto: EPA/PAUL BUCK

Najstariji sin En Heč, Homer Lafun, odučio je da ne odustane od borbe za nasledstvo koje mu pripada od kada je ostao bez majke.

 

On je ove nedelje pred sud izneo nova dokumenta kojima pokušava da ospori validnost imejla iz 2011. godine koji je njegova majka navodno poslala bivšem dečku Džejmsu Taperu. U tom imejlu se on, navodno, navodi kao naslednik celokupne njene imovine.

 

 

Dvadesetogodišnji Homer ne odustaje od borbe tvrdeći da mejl ne ispunjava zakonske uslove i da se ne može tretirati kao formalni testament, jer ga En nikada nije potpisala i nema dva svedoka koje zahteva pravi testament.

 

- Gospodin Taper se više puta pozivao na elektronsku poštu, kao na testament. Međutim po zakonu, imejl se ne može kvalifikovati kao holografski testament niti formalni testament sa svedocima - kaže on u svom podnesku.

 

Stoga, Lafun tvdi da je on osoba kojoj po zakonu priprada sva majčina imovina i da je on taj koji je njen zakonski naslednik.

 

 

Pored toga, on navodi i da nije bilo neuobičajeno da njegova majka šalje slične imejlove kada se nalazila u nekim teškim i neizvesnim trenucima. Ona je jedan takav imejl poslala i svom knjigovođi 7. aprila 2020. godine kada je dobila kovid.

 

- U ovom dokumentu, koji se svakako ne može kvalifikovati kao testament, uopšte se i ne spominje gospodin Taper, što ne iznenađuje jer su oni raskunuli još 2018. godine - tvrdi Homer.

 

Nakon što je glumica En Heč preminula 12. avgusta, njen stariji sin je podneo zahtev sudu da on i njegov polubrat budu imenovani za jedine naslednike njihove majke.

 

En Heč
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Međutim, Taper, koji je otac trinaestogodišnjeg Atlasa, kojeg je dobio iz veze sa En, podneo je svoju dokumentaciju u kojoj navodi da mu je pokojna zvezda poslala elektronsku poštu u januaru 2011. godine u kojoj je pisalo:

 

- U slučaju da umrem sutra moja želja je da sva moja imovina ode u ruke gospodina Džejmsa Tapera, koji će je koristiti za podizanje moje dece, a nakon toga a se da deci - naveo je on.

 

U svom podnesku Taper (57) dalje tvrdi da Lafun nije spreman da vodi toliko imanje, ističući da je veoma mlad, da nikada nije imao posao i da je bio u vrlo lošim odnosim s majkom u trenutku kada je ona umrla.

 

 

Glumac je takođe naveo da je Lafun promenio brave na stanu En Heč koji je delila sa Atlasom i da je sprečio polubrata da pristupi svojim stvarima koje su se nalazile u njemu.

 

On kaže da polubraća nisu u kontaktu od kada je En Heč preminula.

Ipak, Lafun sve ove navode gleda kao neosnovane lične napade i neozbiljne pravne tvrdnje.

 

Da se podsetimo, En Heč je umrla u 53. godini nakon stravične saobraćajne nesreće koju je izazvala jer je vozila velikom brzinom pod dejstvom alkohola i opijata. Ona je prvo bila u komi, jer je zadobila teške povrede i opekotine, a kasnije je isključena sa aparata i njeni organi su donirani.

 

 

makonda-tracker