tragedije je prate od ranog detinjstva

Da bi pobegla od oca zlostavljača, stvorila je svoj IREALNI SVET: Ko je En Heč, glumica kojoj se bore za život

0

Glumica En Heč doživela je strašnu saobraćajnu nesreću, nakon udarca joj se zapalio auto, a ona je hitno prevezena u bolnicu i stanje joj je još uvek kritično.

foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia
foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Vest da je glumica En Heč životno ugrožena zbog opekotina koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći, jutros je obišla svet. Lekari se bore za njen život, a kontroverznoj holivudskoj divi nije prvi put da doživljava saobraćajnu nesreću.

 

En je imala još jedan udes kada je udarila u zidić u naselju Mar Vista, ali je tada prošla bez povreda. Ovog puta, glumica se neće tako lako izvući, a pojavile su se i spekulacije da je vozila u alkoholisanom stanju.

Ipak, njena životna priča je na neki način i bizarna, glumica koju smo zavoleli u seriji Ali Mekbil, imala je različite faze u životu i dosta je lutala sa svojim izborima.

 

En Heč je rođena 1969. godine i najmlađa je od petoro dece, a sa svojom porodicom se selila čak 11 puta, jedno vreme su živeli u zajednici Amiša. U jednom intervjuu su pitali glumicu koji je izvor prihoda njenog oca, a ona je rekla da je bio direktor hora, međutim dodala je i da joj je jednom odgovorio kako je umešan u poslove sa naftom i gasom.

Prva neverovatna stvar u njenoj biografiji dogodila se 3. marta 1983. kada je En imala 13 godina, a njen otac je umro od side. On se nikad nije javno izjasnio kao homoseksualac, ali je glumica potvrdila da su svi znali za njegove gej veze i za to da je bio jako promiskuitetan čovek. Heč je otkrila i da ju je otac silovao više puta do 12. godine i da je tako dobila genitalni herpes.

 

Na pitanje zašto bi gej muškaraca silovao devojku/devojčicu, En je rekla:

 

En Hek, En Heč
foto: Lisa O'CONNOR / AFP / Profimedia

- Ne mislim da je bio samo gej. On je bio seksualni devijant. Bio je seksualno nasilan, a to je sve više izlazilo iz njega jer nije mogao da bude ono što jeste. 

 

Tri meseca nakon očeve smrti, ovu porodicu je zadesila nova tragedija. Enin 18godišnji brat Nejtan je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Kao razlog navodi se to da je zaspao za volanom, međutim, glumica je uvek tvrdila da je u pitanju bilo samoubistvo. 

 

Porodica se nakon svega preselila u Čikago, a En je već sa 16 godina dobila ponudu za svoju prvu ulogu, međutim, njena majka se protivila tome i smatrala je da glumica prvo treba da završi srednju školu.

- Moja majka je bila veoma religiozna i možda je mislila da je to svet grešnika - govorila je En.

 

Kada je već postala poznata, pored svojih uloga, najviše pažnje je privukla vezom sa Elen Dedženers. Zanimljivo je i da je En tvrdila da su sve njene druge romantične veze bile sa muškarcima. Nakon raskida udala se za kamermana kog je upoznala dok je bila u vezi sa Elen i sa njim je dobila sina, a razvela se 2009. godine. Usledila je nova veza sa kolegom Džejmsom Taperom, sa kojim je dobila dete, ali su se ipak rastali 2018. godine.

Pažnju javnosti je skrenula i svojim čudnim izletom. Naime, En je polugola trčala po putu daleko od grada i kucala na vrata nepoznatom čoveku koji ju je prepoznao iz filmova. On je posvedočio da je glumica tražila čašu vode i da se istušira, ali nije izgledala pijano niti drogirano, mada je ona kasnije priznala da je uzimala ekstazi. En je tada tvrdila kako je dobro i da će bog sve vratiti na nebo svojim svemirskim brodom, nepoznati čovek je obavestio policiju koja je došla i odvezla glumicu u psihijatrijsku bolnicu odakle je puštena nakon nekoliko sati.

 

En Heč je za sve okrivila seksualno nasilje koje je trpela od oca kao beba i mala devojčica i otkrila je kako je za sebe stvorila nerealni svet koji je nazvala četvrta dimenzija, kako bi se u njemu osećala sigurno i zaštićeno.

 

 

makonda-tracker