tragedija

Nastupila je moždana smrt: Glumicu koju su Srbi obožavali ISKLJUČUJU S APARATA

3

Uprkos velikim naporima lekara, ne očekuje se da bi ona mogla da preživi, zbog čega će aparat koji je održava u životu biti isključen nakon što se njeni organi doniraju, kako je želela

foto: EPA/MICHAEL NELSON
foto: EPA/MICHAEL NELSON

Američka glumica En Heč (53) zvanično je proglašena moždano mrtvom, saopštili su njeni predstavnici za štampu.


Prema njihovim rečima, njeni vitalni organi i dalje se održavaju u funkciji aparatima, ali je nastupila moždana smrt. U skladu s njenim željama i budući da je vlasnica donorske kartice, dogovoreno je da se sačeka da se utvrdi mogu li neki od njenih organa da budu donirani, nakon čega će mehanički respirator koji je održava u životu biti isključen.

 

Želimo da se zahvalimo svima za lepe želje i molitve za Enin oporavak, kao i medicinskom osoblju i divnim sestrama koje su brinule o En u Centru Grosman Burn u bolnici Vest hils – rekao je glumičin PR. – Nažalost, zbog nesreće koju je doživela, En Heč je zadobila tešku anoksičnu povredu mozga i ostaje u komi i u kritičnom stanju. Ne očekuje se da će preživeti.


Podsetimo, En Heč je pre nekoliko dana saobraćajnu nesreću, u kojoj joj je zapaljen automobil. Kako su tada javili američki mediji, ona se "zakucala" automobilom u jednu kuću, u losanđeleskom naselju Mar Vista.


Vozilo se kretalo velikom brzinom, ušlo je u raskrsnicu i zabilo se u kuću – rekli su iz policije.

 

1 / 3 Foto: Chris Delmas / AFP / Profimedia


Automobil se potom zapalio, a glumica je dobila teške opekotine i odmah je prevezena u bolnicu. Kako se pisalo, požar je bio takav, da ga je 59 vatrogasaca gasilo sat vremena.


En Heč rođena je u Aurori, u Ohaju 25. maja 1969. godine, kao najmlađe od petoro dece Nensi Heč i Donalda Džozefa Heča. Njen stariji i brat Nejtan takođe je stradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon smrti njihovog oca od AIDS-a, kada je ona imala samo 13 godina. Kako je kasnije pričala, nakon incidenta kada su je pronašli pod dejstvom ekstazija kako naga trči gradom i tvrdi da svemirski brod dolazi po nju, otac ju je kao dete seksualno zlostavljao, zbog čega je imala mnogo psihičkih problema.

 

1 / 5 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia


Karijeru je započela početkom devedesetih, epizodnom ulogom u seriji "Marfi Braun". Do kasnih devedesetih već je postigla komercijalni uspeh ulogama u filmovima "Vulkan", "Znam šta ste radili prošlog leta" i političkoj satiri "Ratom protiv istine". Prva glavna uloga bila joj je u filmu "Šest dana, sedam noći", romantičnoj komediji u kojoj joj je partner bio Harison Ford, a igrala je i u "Povratku u raj" i rimejku "Psiha".


Početkom dvehiljaditih i kasnije igrala je u velikom broju uspešnih ostvarenja, a domaća publika ju je obožavala kao Melani Vest u seriji "Ali Mekbil", u kojoj je igrala ženu s Turetovim sindromom. Vredno je radila i u narednim godinama, posebno na televiziji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Heche (@anneheche)


Poznato je da je tokom devedesetih bila u višegodišnjoj vezi s voditeljkom Elen Dedženeres, a iza sebe ostavlja sina kog ima s kamermanom Kolemanom Lafunom i sina kog je dobila s glumcem Džejmsom Taperom.

 

 

makonda-tracker