od rođenja do smrti

Siromaštvo, seksualno zlostavljanje, mentalne bolesti, tragična smrt: Ovo su TRAUME koje su obeležile život En Heč

0

En Heč je umrla nedelju dana nakon što je doživela tešku saobraćajnu nesreću, koju je sama izazvala upravljajući automobilom pod dejstvom kokaina.
 

foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Eni Heč se zakucala u zid kuće u Los Anđelesu u Kaliforniji, nakon čega je bila u komi, ali su lekari odlučili da više ništa ne mogu da urade za nju, pa je juče skinuta sa aparata.

 

- Glumica je doživala moždanu smrt u petak, ali su održavali njeno srce živim pomoću aparata, kako bi sačuvali organe za donaciju - rekao je njen agent medijima.

 

En Heč (53) je bila poznata po ulogama u brojnim filmovima, a najpoznatiji među njima je "Znam šta si radio prošlog leta", "Psiho" i mnogi drugi.

 

 

Godinama unazad lepa glumica je imala problem sa alkoholom i drogama zbog čega je često kršila zakon i ugrožavala tuđe živote.

 

Tog kobnog petka viđena je kako velikom brzinom juri kroz kvart Mar Vista gde je umalo pregazila pešaka koji je hodao trotoarom. Odmah nakon toga, glumica je udarila u garažu jedne kuće, a potom u drugi automobili, nakon čega je nastavila da juri, sve dok se njen automobil nije zapalio.

 

Ona je bežala od vatrogasaca koji su pokušavali da ugase požar i spasu joj život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Heche (@anneheche)

 

Enina smrt je tragičan kraj života koji je bio prožet raznim traumama, mentalnim bolestima, zloupotrebom droga i seksualnim napadom od strane njenog pobožnog oca baptiste, koji ju je zlostavljao od kada je bila beba.

 

Glumica se tokom života selila više puta zbog očevog posla. On je vodio bizaran dvoličan život - danju je bio zatvoren tip, homeseksualac pod plaštom izuzetnog vernika, a noću je ostavljao porodicu i odlazio u gej barove.

 

On je maltretirao En od kada je bila beba, pa sve do njene 12 . godine. Ona se kasnije tokom života u intervjuima koje je davala za medije često prisećala vremena kada ju je primoravao da imaju seks.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Heche (@anneheche)

 

1987. godina je velika prekretnica u njenom životu. Lovac na talente je pronašao En u njenoj lokalnoj školi kada je nastupala u jednoj školskoj predstavi i pozvao je da glumi u sapunici "Naš svet". To je bila prilika da ostavi sve iza sebe, pa je sa samo 17 godina spakovala kofere i krenula put Holivuda.

 

Enina karijera je cvetala devedesetih godina. Bila je u vezi sa komičarkom Elen Dedženeris, u koju je bila ludo zaljubljena. Nakon tri godine veze one su se 2000. razišle a ona se borila sa nizom mentalnih problema. Kasnije je sebe nazivala ludom, jer je verovala da ima alternativnu ličnost koja je bila reinkarnacija Boga.

 

 

Stvari su se sredile nakon što je posetila lekara i dobila adekvatnu terapiju. Ponovo se vratila glumi i počela da živi lep i normalan život.

 

Ipak, sve se završilo tragično... Od odrastanja u siromaštvu sa nasilnim ocem, teških trenutaka u kasnijem životu, slave, uživanja u ljubavi En se ponovo okrenula drogama, zloupotrebi alkohola i skončala je tragično preminuvši od posledica stravičnog udesa koji je izazvala pod dejstvom opijata.

 

 

makonda-tracker