odala počast

Pognuta glava, svedena elegancija i mnogo, mnogo tuge: Susret Olene Zelenske i Kejt Midlton o kom svi pričaju

0

Iako je njihova država u vrlo teškoj situaciji u ovom trenutku, Vladimir i Olena Zelenski rešili su da ukažu poštovanje preminuloj britanskoj kraljici

foto: Jacob King / AFP / Profimedia
foto: Jacob King / AFP / Profimedia

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska, supruga predsednika ove zemlje Vladimira Zelenskog, nakratko je napustila svoju ratom pogođenu zemlju kako bi je predstavljala na sahrani britanske kraljice Elizabete II.

 

Gospođa Zelenska odala je dan pre sahrane počast pokojnoj kraljici, a pre toga se sastala s princezom od Velsa Kejt Midlton, koja ju je primila u Bakingemskoj palati, pre nego što je prva dama Ukrajine produžila u Vestminster hol, gde se trenutno nalazi kovčeg Elizabete II.

 

Olena Zelenska
foto: Kirsty O'Connor / AFP / Profimedia

Olena Zelenska je najpre fotogafisana sa ostalim članovima ukrajinske delegacije, a bila je odevena u crnu haljinu i crni sako, dok je na reveru nosila jedan tamnozlatni broš. Susret s Kejt Midlton, koja je nosila crnu haljinu, protekao je u razgovoru obojenom tugom zbog smrti kraljice.

 


Pre Oleninog polaska, njen suprug Vladimir se upisao u Knjigu žalosti, a ambasadorka Velike Britanije u Kijevu Melinda Simons istakla je da je "duboko počastvovana" gestom para Zelenski, s obzirom na to šta se događa u njegovooj zemlji u ovom trenutku.

 

 

makonda-tracker