iskreno

"Ovo nije normalno, naša veza je na pauzi": Olena Zelenska priznala kako izgleda njen odnos sa suprugom od početka rata

1

Prva dama Ukrajine dala je intervju u kom je pričala o svom odnosu sa suprugom i kako su novonastale okolnosti uticale na njenu porodicu

foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH
foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Od izbijanja rata u Ukrajini, svet svakodnevno viđa Vladimira Zelenskog, predsednika ove zemlje, a i njegova porodica prinuđena je da ga vidi manje-više isključivo putem ekrana.


Vladimir Zelenski i njegova supruga Olena (44) odbili su da napuste državu nakon što je ruska vojska krenula u napad na Ukrajinu 24. februara, pa je porodica i dalje u Kijevu. Međutim, predsednik je zauzet svojim obavezama, pa suprugu i decu viđa tek povremeno.

 

Ovo nije normalno. Nije normalan odnos kada deca ne mogu da vide oca i moraju s njim da razgovaraju telefonom. Dakle, naša je veza na pauzi, baš kao i za sve Ukrajince. Čekamo da se ponovno okupimo, da ponovo budemo zajedno, da provodimo večeri zajedno, da razgovaramo s decom o njihovim stvarima — istakla je prva dama Ukrajine.


Kako je ona istakla, na samom početku rata uopšte nije viđala supruga jer je sa ćerkom Oleksandrom (17) i sinom Kirilom (9) nalazi se na skrivenoj lokaciji. Čak dva meseca su komunicirali samo telefonom. Olena Zelenska je nedavno dala intervju i za Good Morning America, u kom je istakla da se ponosi time što svet vidi kakav je čovek njen suprug.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins


Pozdravili smo se već prvog dana. I u sledeća dva meseca imali smo priliku da razgovaramo samo telefonom. Zaista sam ponosna na činjenicu da je svet otkrio pravi karakter mog supruga — rekla je supruga Vladimira Zelenskog.


Ona je dodala i da joj je teško da objasni mlađem detetu gde mu je otac i zbog čega nisu zajedno.


Verujem da su deca sve jasno shvatila od prvog trenutka. Moj sin se trudi da budei jako hrabar. Stalno je pitao za tatu, ispitivao je šta radi za odbranu zemlje — zaključila je Zelenska.

 

Kako je ona otkrila, njen sin je zainteresovan za aktuelnu situaciju i, štaviše, pokušava da pomogne svom ocu savetima.


Moj sin je politokolog u nastajanju, sve zna, daje nam vojne savete, a i ocu... Kakve tenkove, avione, helikoptere treba da kupi, što nam nedostaje. Koje zemlje nam loše pomažu, koje nam dobro pomažu. On je vojni stručnjak, s njim možete da razgovarate o tome mesecima — rekla je Olena u polušali.

 

 

Prva dama Ukrajine i supruga Vladimira Zelenskog rođena je kao Olena Kijaško u Krivom Rogu, u Dnjepropetrovskoj oblasti, 6. februara 1978. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega je upisala arhitekturu na lokalnom univerzitetu. U međuvremenu je počela da piše za zabavnu emisiju "Kvartal 95 Studio", a išlo joj je tako dobro da je rešila da će se ubuduće baviti scenarističkim poslom.

 

Vladimira Zelenskog upoznala je tokom studentskih dana, dok se on bavio komedijom i studirao pravo, a ubrzo je planula ljubav i par je od tada nerazdvojan.

 

Olena i Vladimir venčali su se 2003. godine, a za sve vreme su sarađivali i poslovno. Kada je, nakon što je oduševio Ukrajinu ulogom u seriji "Sluga naroda", Zelenski odlučio da se zaista kandiduje za predsednika, mediji su pisali da se Olena tome "agresivno protivila" jer je pre toga, iako je bila supruga poznate ličnosti, uspevala da sačuva svoju privatnost i živi spokojno.

 

 

Vladimir se ipak kandidovao i postao predsednik, a ona prva dama.

 

Ja nisam javna ličnost. Ali nova realnost ima svoja pravila i ja se trudim da ih se pridržavam — rekla je Olena za Vogue svojevremeno. — Ja preferiram da ostanem u pozadini. Moj suprug je uvek ispred, dok je meni prijatnije u senci. Nisam baš u središtu žurke, nisam tip koji voli da zbija šale. To nije moj karakter. Ali pronašla sam razloge da bude u javnosti. Jedan od njih je mofućnost da skrenem pažnju ljudi na važne društvene teme.

 


 

makonda-tracker