neverovatno

Postale su "kraljevske snajke", a ona je usledio život pun patnje: Čega su se odrekle Kejt, Megan, Kamila i Sara?

0

Luksuzan život, raskoš, kraljevski dvor čine se kao nešto u čemu svaka žena uživa.Ipak, istina o životu žena koje su se udale za nekog od članova kraljevske porodice zapravo i nije tako blistav

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljevski dvor, palata, titula princeze ili grofice nosi sjaj i raskoš, ali i mnoge obaveze zbog kojih mnoge žene nisu nimalo srećne.

Mnoge od njih provele su besane noći razmišljajući o svemu onom što ih očekuje, jer su želele to ili ne, pristankom da postanu deo kraljevske porodice one postale deo jednog posebnog dela društva.

Udajom za princa, kralja, grofa morale su da prihvate i njihove porodice, koje su ponekad znale da budu nepodnošljive. Neke su uspele da se s tim izbore, druge su često bile na ivici nervnog sloma, a ovo su stvari koje su tokom života morale da prihvate i iznesu na "svojim plećima".

Nakon što je kraljica Elizabeta Ii napustila ovaj svet, sve oči javnosti su bile uprte u članove kraljevske porodice. Na meti kritike i procene bile su najviše ženske članice Kejt Midlton, Megan Mark, kraljica Kamila i Sara Ferguson.

Princ Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Kamila Parker

Kralji Čarls III bio je velika ljubav Kamile Parker još od njene rane mladosti. On ju je prosio, ali je ona bila svesna da neće biti prihvaćena, pa ga je čak tri puta odbila. Odlučila se da se uda za drugog muškarca i sa njim stvori porodicu, ali to ne znači da je zaboravila tadašnjeg princa Čarlsa.

Smrt princeze Dajane ostavio je veliki trag na njen život. Ona je bila označena kao glavni krivac, a taj pečat je nosila godinama kasnije. Mnogo godina je prošlo, a tek sada su je ljudi donekle prihvatili.

Kejt Midlton
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Kejt Midlton

Kejt Midlton je prošla težak put od obične studentkinje umetnosti, jednostavne žene iz naroda, do prilike da postane verenica princa Vilijama. Godinama je bila uz njega, sve oči su bile uprte ne samo u nju, već i u sve članove njene porodice, dok kraljica nije dala zeleno svetlo i prihvatila, kako su je mnogi nazivali, "čekajuću Kejt". Prilikom veridbe, Kejt je dobila Dajanin prsten, što je za nju bila velika čast, ali i ogroman teret.

Iako je prošlo mnogo godina i dalje se pomno analizira svaki njen korak, svaki njen stajling, način na koji vaspitava decu... Sve se meri, sve se propituje, sve se dovodi u pitanje. S obzirom da je njen suprug sledeći u naslednom redu za tron, pritisak je sada još veći.

Megan Markl
foto: EPA/ NEIL HALL

Megan Markl

Oduvek je bila drugačija, uvek pomalo na svoju ruku, autentična i dostojanstvena. Od kada su se odrekli kraljevskih titula Megan Markl i princ Hari bili su pod budnim okom javnosti. Ono što Megan nikada nije bilo oprošteno jeste intervju sa Oprom Vinfri. Od tog momenta pa na dalje, šta god je uradila u svetu je okarakterisano kao licemerstvo.

Šta god da uradi princ Hari - bilo da kaže nešto protiv oca ili brata, ili da sklopi novi posao -"kriva" je Megan. Njeni govori su burno propraćeni i pomno analizirani širom sveta. Svaka njena reč se vaga. Svaka njena reč za mnoge ima dvostruko značenje.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Sara Ferguson

Vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, imala je sudbinu koju bi retko ko mogao da poželi čak i neprijatelju. Sve ono kroz šta je Megan prolazila dvostruko je lakše od sudbine kroz koju je prošla Sara. Biti žena posrnulog princa Endrua punih 30 godina ravno je kazni koju bi retko koja žena izdržala. Celog života Sara okajava svoje grehe, jer je javno prevarila princa Endrua, a onda se upetljala u finansijske probleme koje je sama kraljica morala da rešava.

Iako je njen suprug napravio daleko veći prestup, on ovih dana stoji uz brata Čarlsa, dok je Sari zabranjeno se pojavljuje na sahrani?!

Biti žena u kraljveskoj porodici ima svojih prednosti, ali i mana. Teret je ogroman, a po tome kako se koja od navedenih dama "snašla" govori nam samo o tome koliko je bila upoznata sa time šta je čeka kad jednom uđe u kraljevsku porodicu.

makonda-tracker