on je treće kraljičino dete

Gde je danas grešni sin kraljice Elizabete II? O prinu Endruu se nikad ne govori, razlog je SKANDAL koji pamti ceo svet

0

Smrt kraljice Elizabete II potresla je ceo svet, a u centru pažnje su bili i svi njeni potomci

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon što je kraljici pozlilo oko samrtne postelje su se okupila njena deca, sada već kralj Čarls III i princeza Ana. Ipak, mnogi su se pitali šta je sa njenim trećim detetom, sinom Endruom?

 

Kralj Čarls već je danima bio uz majku, kao i princeza Ana. Njen unuk, princ Vilijam je stigao na vreme da se oprosti od kraljice, dok je princ Hari krenuo ka rezidenciji kraljice, ali nije stigao na vreme da se oprosti od bake.

 

 

Ali šta se desilo sa princem Enduom? Zašto on nije bio uz kraljicu i zašto britanci o njemu strogo ćute?

 

Naime, vojvoda od Jorka, princ Edru treći je kraljičin sin i deveti je u redu za tron. Njegov starij brat je sada kralj Čarls, a sestra mu je Ana, kraljevska princeza.

 

On je član porodice koji je pre nekoliko godina izazvao skandal koji je mnogo koštao kraljevsku porodicu. Obrukao je majku, ali i ostale članove porodice nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje u građanskom postupku u SAD-u.

 

Kraljica Elizabeta II, Kraljica Elizabeta, princ Endru, princ Endrju
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

 

U sudskim dokumentima, Virdžinija Đufre kaže da je bila žrtva trgovine ljudima i zlostavljanja od strane Džefrija Epstajna kada je imala 16 godina.

 

Deo zlostavljanja uključivao je njeno predavanje drugim moćnim ljudima - uključujući princa Endrua, kako ona navodi.

 

Virdžinija Đufre kaže da ju je vojvoda seksualno napastvovao u tri navrata dok je bila mlađa od 18 godina. Princ Endru je dosledno negirao sve optužbe. On je u intervjuu za BBC Njuznajt 2019. rekao da se ne seća da je ikada sreo Virdžiniju Đufre.

 

 

Ipak, u javnost je mogla da se pročita da je on itekako poznavao Virdžiniju.

Kraljica je drugi put morala da uradi sve što je u njenoj moći da "opere" biografiju svog grešnog sina.

 

Tada je princ Endru izgubio tutulu.  Vojvoda je imao dvadesetdvogodišnju karijeru u Kraljevskoj mornarici, a služio je kao pilot helikoptera tokom Foklandskog rata 1982. godine. Takođe je komandovao brodom za protivminsku borbu HMS Cottesmore.

 

princ Endru
foto: Profimedia

 

Princ Endru je bio pokrovitelj oko 200 dobrotvornih i drugih organizacija.

 

Uprkos svim skandalima, kraljica se kao i uvek postarala za svog omiljenog sina. Iako je izgubio titule, princ Endru nije izgubio novac, ali ni slobodu. Kraljica se potrudila da on bude udaljen iz javnosti, pa sada bludni princ uživa u privatnosti i životu bez obaveza.

 

 

makonda-tracker