da li će biti pozvan na sahranu?

"Zajedno ćemo napraviti malu kolibu gde možemo da budemo sami": Kako je Donald Tramp govorio o kraljici Elizabeti II?

1

Sahrana kraljice Elizabete II će okupiti brojne visoke zvaničnike iz celog sveta.

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Donald Tramp je 2019. godine išao u državnu posetu Velikoj Britaniji i tom prilikom otkrio detalje susreta sa kraljicom. Ono što zanima većinu danas, jeste da li će nekadašnji predsednik Amerike poželeti da prisustvuje sahrani?

 

Poznato je da Tramp otvoreno i direktono daje izjave, pa je tako nakon posete rekao kako se kraljica nikad tako dobro nije provela kao sa njim.

- Zaista smo se odlično proveli. Ima onih koji kažu da nikada nisu videli da se kraljica bolje zabavlja, živahnije. Imali smo period kada smo razgovarali ozbiljno. Nisam ni znao ko su ostali ljudi za stolom; Nikad nisam razgovarao sa njima. Jednostavno smo se odlično proveli - započeo je Tramp.

 

Veliku prašinu je podigao sledećom izjavom koja je vrlo brzo obišla planetu.

 

- Kada se sve ovo završi, zajedno ćemo napraviti malu kolibu gore, ja i Liz, mesto gde možemo da budemo sami - mnogi su ostali zapanjeni nakon ovakvog komentara.

Donald Tramp je uverenja kako su on i kraljica imali odličan odnos, pa se pretpostavlja da mu nije drago što je poziv na sahranu stigao samo aktuelnom predsedniku i prvoj dami. 

 

Na pitanje da li će Džo Bajden pozvati Trampa — ili bilo koje druge žive predsednike — na događaj 19. septembra, sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je novinarima: „Poziv je upućen američkoj vladi samo za predsednika i prvu damu .” Kako prenosi Politico, Kancelarija britanske vlade za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj obavestila je u subotu uveče inostrane ambasade da „zbog ograničenog prostora na državnoj pogrebnoj službi i pratećih događaja, nijedan drugi članovi porodice, osoblja ili pratnje glavnog gosta ne smeju biti primljeni. ”

London će biti prepun, pa je svim zvaničnicima zabranjeno da koriste službene automobile, već će ih autobus prevoziti do mesta sastanka zbog strogih bezbednosnih i putnih ograničenja. 

 

Zasad je poznato da sahrani neće prisustvovati Vladimir Putin zbog situacije sa Ukrajinom, dok će srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević otputovati u London kako bi ispratio kraljicu i svoju kumu Elizabetu II.

 

 

makonda-tracker