da li ste znali?

Svi bar jednom dnevno jedemo ovo: Omiljeno jelo kralja Čarlsa će vas iznenaditi, a jedna namirnica je strogo zabranjena

2

Novi kralj Velike Britanije je Čarls III.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kralj Čarls III je poznat po svom posebnom načinu života i brojnim kontroverzama koje su ga obeležile, a da li ste znali šta je to što kralj ne voli da jede, a koje jelo mu je omiljeno?

 

Kada pomislite na kraljevsku porodicu, na pameti je vam je samo raskoš i dostupnost svega što možete da zamislite, međutim, kralju Čarlsu III to izgleda nije od značaja, iako je on dobro iskoristio svoje kraljevske korene, kada je u pitanju hrana, nije preterano zahtevan.

 

Ukoliko ste zamišljali da je omiljeno jelo novog kralja neki skupi delikates dostupan samo najbogatijima, varate se, kralj Čarls III obožava kuvana jaja. Istina, njegov idealan obrok je rižoto od divljih pečuraka sa organskom jagnjetinom. Međutim, neophodno je nađete pečurke samo na njegovom imanju, a s obzirom da ih Čarls obožava, uvek bi vodio svoje kuvare da pokaže mesto gde rastu najbolje.

 

Princ Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Pored ovoga, jagnjetina ili ovčetina su omiljeno meso kralja Čarlsa, a postoji i ono što je zabranjeno da se sprema. Naime, još pre 14 godina je svakom kuvaru stavljeno da znanja da je foa gra zabranjen na dvoru jer Čarls to ne voli da jede. 

 

Radi se o jetri patke ili guske koja je francuski delikates i vrlo je luksuzna. Izuzetno je masno, sa bogatim ukusom i glatkom teksturom. Ipak, kralj Čarls III je veran jagnjetini i kuvanim jajima bez obzira na sve druge delikatese na svetu.

 

 

makonda-tracker