niije ni sanjala šta joj život sprema

Danas se oko ove manekenke OTIMAJU: Zvali su je – Pacov, Gremlin, Demon, a jedan susret na pijaci joj je promenio život

1

Nikada u životu nije ni pomislila da bi mogla da postane manekenka. Na kraju krajeva, otkad zna za sebe, ona je vređana i ismevana zbog toga kako izgleda. A onda...

foto: JP Yim / Getty images / Profimedia
foto: JP Yim / Getty images / Profimedia

Najuspešniji modeli sveta obično se uklapaju u neki šablon – imaju nežno i senzualno lice kao Kejt Mos, neukrotivi seksepil kao Kejt Apton ili su samo hodajuće savršenstvo kao Bela Hadid.


Međutim, devojka za koju kažu da će biti sledeći američki najveći supermodel ne uklapa se ni u jedan od ovih krugova. Ona je toliko jedinstvena da niko ne može sa sigurnošću da opiše njenu lepotu. Koriste reči "neobična" i "vanzemaljska", a ona se već na prvi pogled izdvaja ih mora sličnih manekenki.

 

Moli Ber (25) danas spada u sam krem svetskog modelinga i pojavljivala se u mnogim izdanjima magazina Vogue i sarađivala s brendovima Miu Miu, Fendi, Vera Wang, Chanel, Alexander McQueen, Moschino, Prada, Kenzo, Loewe, Bottega Veneta, Stella McCartney... spisak je ogroman! Šetala je na revijama, snimala kampanje, a pomama za njom jednostavno ne prestaje.

 

1 / 4 Foto: EPA/JOHN TAGGART


Zanimljivo je to što Moli kao devojčica nikad nije ni pomišljala da bi mogla da postane manekenka.


Rođena je u Filadelfiji 25. aprila 1997. godine, a kao dete večito je bila na meti uvreda od strane vršnjaka zbog svog izgleda. Vrlo je visoka, vrlo mršava i često su je nazivali "čudnom" zbog izraženih očiju i nesvakidašnjih crta lica.

 

Moli Ber
foto: EPA/IAN LANGSDON

Nikad ne bih mogla ni da pomislim da će devojka koja je celo detinjstvo imala spojene obrve, naočare i majicu s Jodom jednog dana biti u listu Vogue Italia – izjavila je Moli jednom prilikom.


Kako je objasnila, ona je prihvatila to što je nazivaju vanzemaljcem, goblinom, gremlinom, pacovom, demonom i pomirila se s tim.

 

Moli Ber
foto: Bauer Griffin LLC / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Međutim, sve se promenilo 2014. godine, kada je na jednoj lokalnoj buvljoj pijaci Moli srela agenta kompanije The Society Management, njujorškog odeljenja agencije Elite. U pitanju je kuća koja brine o karijerama najuspešnijih zvezda modelinga, između ostalih i o Adrijani Limi.

 

Dobila je ponudu koja je za nju bila, najblaže rečeno, iznenađenje – da postane manekenka. Moli je isprva mislila da je u pitanju šala, ali nakon što je njena majka "guglala" ovu agenciju, shvatila je da joj je život spremio nešto čudesno.


Pristala je da okuša sreću, počela da radi, a već 2015. godine dobila prvu veliku priliku i šetala na Nedelji mode u Njujorku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N Seeto (@ima_casting)


Mnogo toga na mom telu je, mislim, zaista čudno – i dalje smatra Moli Ber. – Ali verujem da je važno odmaći se od tradicionalnih modela. Verujem da mogu da ostavim trag tako što ću pokazati da moda nije namenjena samo tipičnom licu. Nemam ništa protiv devojaka koje tako izgledaju, ali mislim da bi bilo neverovatno prihvatiti ljude svih oblika, veličina, tipova lica, svega ostalog.


Ona priznaje da je dopuštala ljudima da joj "uđu u glavu" i da je previše brinula o tome šta drugi misle o njenom izgledu.

 


Sada sam, očigledno, srećna – kaže Moli kroz osmeh.

 

 

makonda-tracker