pre 36 godina!

Ne biste je prepoznali, ali sigurno biste joj se DIVILI: Ovako je Naomi Kembel izgledala kad je prvi put stala na pistu

0

Naomi Kembel je prvi put pred kamere stala u spotu Boba Marlija, a vrlo mlada je doživela ogroman uspeh i maltene preko noći osvojila svet

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naomi Kembel je, kada je reč o modelingu, apsolutna kraljica — kako ispred foto-aparata, tako i na pisti.


"Crna Pantera", kako je zovu, prvi poslovni angažman imala je sa osam godina, i to ne bilo gde. Ona je, naime, jedno od dece u spotu Boba Marlija za pesmu "Is This Love", a sa 12 godina se pojavila u spotu grupe Culture Club.

 

Naomi Kembel, Is This Love, Bob Marli
foto: Youtube Printscreen

Sanjala je da postane plesačica, kada ju je u Italiji primetila Bet Bolt iz modne agencije Syncrho.


Već te 1986. godine, Naomi je prvi put stala na modnu pistu — na reviji Džasbera Konrana. Naomi je imala samo 15 godina, a nosila je duboki šorts, majicu 3/4 rukava, prsluk i maramu na glavi, dok joj je preko ruke bila prebačena mala bela torba.

Odmah je bilo jasno da se pred publikom nalazi buduća velika zvezda, a sledeće godine Naomi je imala još jedno pojavljivanje na pisti, za koje mnogi greškom misle da je njena prva šetnja na reviji. Reč je o njenoj saradnji s brendom Yves Saint-Laurent iz 1987, kada je radila na reviji visoke mode, a tada se pojavila u raskošnoj i ekscentričnoj kreaciji bele boje, noseći skupoceni nakit.

 


Iste godine započeo je njen vrtoglavi uspeh, čije razultate vidimo i danas: stotine revija, kampanja, hiljade fotografija, uspešnih saradnji i, uopšte, karijera koja se smatra najvećom u istoriji modelinga.

 


 

makonda-tracker