19 godina ljubavi i raskoši

Izgledala je i živela sasvim drugačije: Kako su se upoznali Sandra i Andrej Meljničenko?

3

Osma najbogatija žena na planeti Aleksandra Meljničenko dobro je poznata u Srbiji kao jedna od najistaknutijih manekenki na početku dvehiljaditih i članica grupe Models. Kako je ona pronašla čoveka svog života i preko noći promenila život?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ruski oligarh Andrej Meljničenko i njegova supruga Aleksandra nedavno su se našli u centru pažnje kada je, kako bi izbegao sankcije Evropske unije i sačuvao bogatstvo, "prepisao" svojoj dragoj najveći deo svog imetka, koji je procenjen na 17,9 milijardi dolara.


Kako su mediji tada pisali, Sandra Meljničenko postala je time osma po redu najbogatija žena na svetu,


Par, koji čuva svoju intimu daleko od očiju javnosti, živi skladno i porodičnim životom sa svoje dvoje dece, ali u retkim prilikama kada su pričali u svojoj ljubavi otkrili smo ponešto o tome kako je sve počelo.

 

Kako je Andrej Meljničenko ispričao, Sandra i on upoznali su se kao milioni drugih parova ― zgodni Rus je došao u posetu prijatelju, čija devojka je bila u društvu svoje drugarice Sandre.


Kada smo se Andrej i ja upoznali, imala sam svetlu kosu, upale obraze, a telo – kost i koža. Danas je moja figura ženstvenija, kosa mi je ponovo tamna i meni se to sviđa. Nadam se i njemu ― rekla je Sandra u jednom intervjuu.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


U medijima se moglo pročitati mnogo spekulacija o njihovoj vezi, a pisalo se i da je Sandra jednom prilikom skupila sav novac koji je zaradila kako bi svog dečka obradovala skupocenim ručnim satom. Njihov odnos je napredovao i bio sve ozbiljniji, a ljubav su krunisali brakom 3. septembra 2005. godine ― gde drugo nego na Azurnoj obali!


Srpkinja je izgledala zanosno u venčanici s potpisom Vere Veng kada je izgovorila sudbnosno "da" u jednoj drvenoj senici inspirisanoj oblikom pravoslavne crkve, a zvanice su potom na glamuroznom trodnevnom slavlju zabavljali Kristina Agilera, Vitni Hjuston i Hulio Iglesijas. Nakon toga dobili su dvoje dece: ćerku Taru i sina Adrijana.

 

Sandra Meljničenko
foto: Profimedia

Ne znam da li sam imala sreću ili je tako u svakom braku, ali Andrej i ja se toliko dobro slažemo da čak nemamo potrebu da pravimo kompromise. Praktično, nama se ništa nije promenilo otkad smo se venčali. Mi smo se našli i zabavljamo se, u pravom smislu te reči. Čini se kao da se igramo braka. Velika je istina da se sreća ne može kupiti parama ― istakla je nekadašnja manekenka.

 

Kako je ona otkrila, njen suprug nije svadljiv tip i sve dočekuje sa osmehom, pa je idila neminovna.

 

Mislim da je zdravo posvađati se s vremena na vreme, ali sa Andrejem je to gotovo nemoguće. Toliko je staložen da imam utisak da bi se smeškao čak i kad bih počela da vrištim ― ispričala je Sandra jednom.


Ona je istakla da je ono što spaja njenog supruga i nju to što imaju sličan ukus u svakom pogledu.

 

Imamo vrlo sličan ukus u svim segmentima – od garderobe do enterijera. Moj verenički prsten sam, nedelju dana pre no što će mi ga Andrej pokloniti, gledala i razmišljala: "Baš bih volela da ga imam". Niti je tada on bio sa mnom, niti sam mu to pominjala, a u celoj Moskvi odabrao je baš njega. To je prosto neverovatno ― otkrila je ona pre nekoliko godina.

 

 

makonda-tracker