da li ste znali?

Bila je VANSERIJSKI TALENAT, a onda je sve NAPUSTILA: Glumica koja nas je OSVOJILA devedesetih sada živi američki san

0

Ona je bila prva na listi želja svih reditelja osamdesetih i devedesetih godina, a ipak je odlučila da se povuče i odseli iz Srbije.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Upisala je glumu sa samo 16 godina i bila je deo čuvene klase u kojoj su bili Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić, Srđan Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

 

Imala je nestvaran talenat, a zapažene uloge je ostvarila u fimovima Zaboravljeni, Stršljen, Podzemlje, Bure baruta...

 

Mirjana Joković je glumica kojoj su predviđali svetlu budućnost i jako uspešnu glumačku karijeru, a ona je u jednom momentu rešila sve da ostavi.

 

Davne 1993. godine je otputovala u Los Anđeles, a tamo i danas živi, međutim, često dolazi u Beograd.

 

-  Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma - rekla je u jednom intervjuu.

Mirjana je poznata kao glumica koja retko daje izjave, a o njenom životu se toliko malo zna da uopšte nije poznato da li je udata i ima li decu.

 

U Americi je takođe ostvarila veliki uspeh, igrala je u brojnim predstavama, došla je i do Brodveja, a pored glume, ona je i profesor na kalifornijskom fakultetu umetnosti.

 

- Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: „Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu“. Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi - izjavila je glumica svojevremeno.

 

Mirjana Joković trenutno boravi u Crnoj Gori gde radi na jednom projektu čije emitovanje se očekuje 2023. godine.

 

 

makonda-tracker