ČOVEK DOBIJE SAMO ONO ŠTO MOŽE DA PODNESE

3 TRAGEDIJE su ga zadesile, a on je i tad bio NA SCENI: Životna priča Dragana Petrovića Peleta će vas RASTUŽITI

0

Dragan Petrović Pele je proslavljeni glumac i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, a njegovi studenti su prilično uspešni glumci današnjice.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Dragan Petrović Pele je neko o kome ne znamo previše, živi u skladnom braku sa glumicom Olgom Odanović, sa kojom ima i decu, a ovaj glumački par važi za jako neposredne i skromne ljude.

 

Poznati glumac i profesor je preživeo razne tragedije u svom životu, a većina ga je zadesila u mladim godinama.

 

On je gostovao u emisiji TV lica kao sav normalan svet i pričao je o porodici, detinjstvu, uspomenama, ali i ideji da da se prijavi u Legiju stranaca.

 

Dragan ima brata koji je bio tri godine stariji od njega.

 

‒ On je i kao dečak bio miran, staložen, povučen, dok ja nisam bio takav. Razlikovali smo se i fizički. Bio je „dugajlija“, visok skoro dva metra, a ja sićušan. Za razliku od njega uvek sam izvodio neke „kerefeke“ - rekao je Pele.

 

Specifična sudbina slavnog glumca učinila je da on ostane bez najbližih čalnova porodice u jako kratkom vremenskom periodu.

‒ Prvo je poginuo brat, pa je umro tata, i na kraju je 2013. godine preminula i mama. Dok je tata bolovao sve vreme sam radio, išao sam na fakultet i igrao predstave, ali sam ih redovno obilazio. Kada se mama razbolela, mesec dana je ležala u bolnici „Sveti Sava“, gde sam odlazio svaki dan. Na dan sahrane igrao sam komediju. Malo je teško da se čovek „prebaci“, ali to je život - izjavio je glumac.

 

Još jedan stres koji je preživeo jeste kada su mu saopštili da mu je poginuo brat koji je tada imao 31 godinu.

 

‒ Nije bilo mobilnih telefona, neko je zvao pozorište da javi. Igrali smo „Kolubarsku bitku“ u kojoj sam imao dve-tri scene. Pitao sam Mišu Janketića da li može predstava bez mene, samo me je gledao, a onda rekao: „Može, može, može“. Izašao sam iz pozorišta, seo u krntiju koju sam tada vozio i otišao ‒ iskren je bio Pele.

 

1 / 10 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Dragan je istakao da je tada naprasno osedeo od šoka, ali isto tako vodi se onim da čovek nikada ne dobije ono što ne može da podnese.

 

‒ Izdrži se nekako. U prvom trenutku ne osećaš ništa. Kao kad se posečeš pa ne boli odmah, već odloženo. To je mehanizam samoodbrane. Kasnije sam se osvestio, prvo je stigao bes, pa tuga ‒ zaključio je Dragan Petrović.

 

 

makonda-tracker