ko bi rekao da gazi osmu deceniju?

Živela je u SIROTIŠTU, sin joj je koristio DROGU, a ćerka promenila pol: Životna priča čuvene ŠER slama srca

0

Čuvena pevačica danas puni 76. godina 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svima dobro poznata pevačica Šer, rođena je kao Šerlin Sarkisijan Lajper u jednom malom kalifornijskom gradu, El Sentru, 20. maja 1946. godine.

 

Odrastala je u teškim životnim okolnostima, u siromašnoj porodici. Njen otac, Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porekla imao je buran život koji je obeležilo opijanja, a na posletku i zavisnost od droge i kocke.

 

 

Kada je Šer imala samo 10 godina njen otac i majka Džordžija Holt su se razveli posle čega je on nestao bez traga.

 

Džordžija je ostala samohrana majka, a kako bi uspela da prehrani dete radila je različite poslove. Povremeno se pojavljivala kao manekenka i statista u filmovia, a u najtežim trenucima je i konobarisala.


Kako bi se izborila sa siromaštvom ona se udavala i razvodila više puta, zbog čega su njih dve bile prinuđene da se često sele. Sve to je ostavilo dubok trag na malenu Šer, koja se kasnije u životu borila sa mnogim problemima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

Najgori trenutak za malu bespomoćnu devojčicu, Šer, bio je kada ju je zbog nemaštine majka ostavila u sirotištu. Iako to nije dugo trajalo i majka ju je posećivala skoro svakog dana, ovo je ostavilo duboke rane na srcu male nesigurne devojčice.

 

Njeno odrastanje je bilo prepuno traumatičnih trenutaka, a već kao tinejdžerka Šer je odlučila da napusti školi i počne sama da živi u Los Anđelesu. Tokom tog perioda ona je radila kao ispromoć u restoranima, konobarisala je, bila je sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala Sonija Bona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

Nakon toga njen život počinje da se menja, talenat je isplivao na površinu, on joj je pomogao da se vine u zvezde... Ostalo sigurno znate.

 

Venčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo "I Got You, Babe", a 1971. dobili su televizijski šou "The Sonnyand Cher Comedy Hour". Postali su zvezde malih ekrana. Dve godine pre dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

Mnogo godina kasnije Čestiti je priznala majci da je lezbijka i da želi da promeni pol, što je 2009. i uradila postala Čez.

 

Rastanak Soni i Šer bio je mučan. Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad ćerkom, koje je na kraju pripalo Šer.

 

- Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila – izjavila je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

Nakon razvoda Šer je bila sa mnogim muškarcima. Jedan od njih je bio i Dejvid Gefen, koji joj je pomogao da promeni izdavačku kuću. 1975. godine Šer se udala za rok muzičara Grega Almana. Iako je na početku veze bila razočarana i već posle sedam dana želela da se razvede, par se pomirio godinu dana kasnije i iz te ljubavi rodio se dečak, Elajdžu Blua.

 

Kraljica prepoznatljivog glasa počela je da peva pesme u disko maniru koje su joj krajem sedamdesetih donele veliku slavu. Mnogi smatraju da je upravo ova tačka bila prelomna u njenoj karijeri, jer je posle ovog uspeha ovekovečena kao pop ikona kakvu danas poznajemo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

 

Osim uspeha u muzičkim vodama Šer se oprobala i kao glumica. Iza nje je ostalo nekoliko filmskih ostvarenja koja su postigla veliki uspeh. Početkom devedesetih godina pevačica je počela da posustaje, stigao ju je umor i godine, a život je nastavio da joj zadaje strašne udarce.

 

Sin Elajdža je postao konzument droga, a njen bivši muž je objavio autobiografiju u koju je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cher (@cher)

Svoj veliki povratak doživele je 1998. godine sa albumom "Believe", kada je ponovo vladala top-listama širom planete.

 

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i telu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Šer, koja polako gazi osmu deceniji i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija:

 

"Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem", rekla je jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker