sećanje

Zavoleli su se na sceni, a onda i u životu: Dragan Bjelogrlić se s knedlom u grlu prisetio prijatelja Marka Živića

2

Glumac je progovorio o svom drugu koji je pre nešto više od godinu dana preminuo od posledica virusa korona.  

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić progovorio je o glumcu Marku Živiću, koji nas je prošle godine napustio u 49. godini života. Preminuo je od posledica virusa korona. Sahranjen je u kostimu u kojem je 150 puta odigrao predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda". 

 

 

— Sa Markom sam se zbližio preko predstave. Kako smo radili tu predstavu, tako smo se i zavoleli. On je sahranjen u kostimu iz predstave, ja sam držao govor — rekao je on na početku sa knedlom u grlu.

 

— Taj proces je bio paralelan, kako smo se zavoleli na sceni, tako smo se zavoleli i u životu — kazao je Dragan Bjelogrlić o Marku Živiću, piše Blic. 

 

1 / 4 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

U Markovu čast njegove kolege će nastaviti igranje gorepomenute predstave, a lik Martinija nastaviće da igra Mladen Sovilj

 

— Marko nam je ostavio jedno posebno raspoloženje u amanet. Pamtiću ga po bistrom oku, zainteresovanosti i po tome što kad razgovara sa tobom, uvek te sluša. Nije podrazumevao prijateljstvo i uvek je bio iskren i srdačan. Za kraj, Marko je najdivnije na celom svetu umeo da gunđa – rekao je Mladen za Glossy. 

 

 

 

makonda-tracker