rođena lepotica

Pune usne, prodoran pogled, zavodljiv osmeh... imala je SVE! Donatela Versače PRE I POSLE operacija — kao dve osobe

2

Stručnjaci za estetsku hirurgiju kažu da je na licu menjala skoro sve što je moguće, a kako je izgleda pre nego što je krenula "pod nož"?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Italijanska modna dizajnerka, poslovna žena i model Donatela Versače (66), mlađa sestra legendarnog Đanija Versačea, jedna je od najpoznatijih žena planete.


Iako je kompaniju prodala 2018. godine, ona je i dalje na čelu modne kuće "Versače" i nastavlja da niže uspehe koje je njen brat započeo pre mnogo godina.

 

Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada u svetu mode i stoji iza brojnih kolekcija koje se munjevito rasprodaju i koje su opsesija zaljubljenicama u modu širom planete. Više puta bila je proglašena ženom godine od strane mnogih modnih časopisa i prva je žena koja je postala dizajner godine po izboru magazina GQ.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Međutim, kada se čuje ime Donatele Versače, mnogima je, nažalost i pomalo nefer, prva asocijacija — estetska hirurgija. Čuvena Italijanka nikada nije previše pričala o tome šta je sve menjala na licu, ali nije to ni krila, već jednostavno ostaje verna stavu da je to samo njena stvar. Kao i što i jeste.


Zar niste čuli tajnu mog mladolikog izgleda? Svake noći spavam u zamrzivaču – našalila se jednom prilikom Donatela.

 

Mladolik ili ne, njen izgled često je tema polemika zbog toga što je mnogi nazivaju antireklamom za estetsku hirurgiju, a dr Stiv Falek, poznati njujorški hirurg, veruje da je ona radila sve moguće: operacije, ubrizgavanje botoksa, filere i laserske zahvate.


Donatela Versače rođena je u Ređo Kalabriji, kao najmlađe od četvoro dece u porodici Versače. Sredinom sedamdesetih je pošla stopama svog brata Đanija i ušla u svet mode, a on je jednom prilikom istakao da je ona njegova muza i kritičar.

 

Kako je vreme prolazilo, poslovni uspesi su se nizali i porodica je često bila pod lupom javnosti, a vremenom je postajalo sve jasnije da Donatela sve manje liči na sebe. Sećate li se kada nam se osmehivala ovako?

 

1 / 8 Foto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia


Ona se uglavnom ne bavi previše komentarima zbog toga koliko se promenila, ali je jednom prilikom priznala da joj je izgled važniji nego prosečnoj osobi. Njen razlog? "Želim da izgledam poželjno", priznala je jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker