dve decenije kasnije

"ČUO SAM PUCANJ, MOJE SRCE JE PRESTALO DA KUCA": Mnoga pitanja o tragičnoj smrti kralja mode I DALJE čekaju ODGOVOR!

0

Na današnji dan pre 23 godine ubijen je čuveni "kralj mode", Đani Versaće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na svet je došao 2. decembra 1946. u gradu Ređo di Kalabrija, na jugu Italije. Otac mu je bio prodavac kućnih aparata, dok je majka bila krojačica. U vreme kada je Đani rođen, Drugi svetski rat se tek završio, Italija je u ratu bila poražena i siromašna i teško se živelo, no njegova preduzetna majka odlučuje da stvari uzme u svoje ruke i otvara krojački salon. Bio je to izuzetan potez, koji će na kraju promeniti svetsku modu.

 

Proglašen je "kraljem mode“, a tu titulu je i opravdao. Današnja moda koja nam je poznata , stvorio je upravo on, sin krojačice koji je prvi razumeo značaj slavnih osoba u prvim redovima modnih revija.

 

U jutro tog kobnog 15. jula 1997. godine, Đani je imao razloga za radost i osmeh na licu. Porodična modna kompanija „Versaće“ vredela je celih milijardu dolara. Nekoliko dana pre, Đani, njegova sestra Donatela i brat Santo, u Njujorku su s bankarima potpisali ugovor veka. Njihova porodična kompanija izlazila je na berzu.

 

– Ovo je vrlo zabavno i treba da bude zabavno, a sačekajmo jesen da vidimo kakva će tek zabava da bude – napisao je Đani na marginama ugovora koji je trebalo da donese još jednu milijardu dolara članovima porodice Versaće.

 

Radostan zbog svega lepog što mu se u životu zbiva, Đani odlazi na svoju omiljenu destinaciju, u Majamiju, gradu koji je kreator obožavao i koji je obožavao njega.

 

Nije znao da je u Majami iz Njujorka stigao i Endru Kunanan, koji je na četiri različita kraja Amerike ubio četiri čoveka, između ostalih i onog koji je čistio groblje u Njujorku, od koga je ukrao stari kombi kojim se zaputio prema jugu.

 

Endru Filip Kunanan (1969–1997) bio je čovek čiji je život mogao da se izjednači sa značenjem pojma „laž“ kako tvrde mnogi. Sin Filipinca i Italijanke, zgodni, inteligentni i elekoventni neradnik, još kao tinejžer je bio poznat po sposobnosti da izmišlja i priča fantastične priče. Iako čovek s potpune društvene margine, zahvaljujući prijatnom izgledu, šarmu i sposobnostima izmišljanja priča o svojoj porodici, nesuđeni istoričar iz San Hozea, nekako je uspeo da se uvuče u visoko društvo u Kaliforniji, ali i širom Amerike, gde je imao bogate ljubavnike, uglavnom starije muškarce koji su mu davali novac...

1 / 5 Foto: Profimedia

Ipak, jedan mu je „kapitalni“ ulov neprekidno uzmicao i nikako nije mogao s njim da uspostavi kontakt. Najveći cilj Endrua Kunanana u źivotu bio je upravo Đani Versaće, svetski kralj mode i najbogatiji homoseksualac, popularan i slavan na obe strane Atlantika.

 

Kunanan je u prvoj polovini jula bio najtraženiji čovek u Americi i on je to znao, čak mu je to godilo. Znao je da nema šta da izgubi i želeo je da učini nešto veliko, nešto po čemu će biti upamćen. Iako ga je FBI jurio po celoj Americi, on je mirno prišao Đaniju Versaćeu, koji se vraćao iz šetnje. Sreo ga je na stepeništu njegove luksuzne vile na glavnom šetalištu u Majamiju, ispalio u njega dva metka i mirno se udaljio kroz masu šokiranih prolaznika. Četiri dana kasnije, policija je pronašla telo Endrua Kunanana u jednom čamcu, u obližnoj marini. Izvršio je samoubistvo.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker