tragičan kraj

Dva METKA, telo u LOKVI krvi ispred SOPSTVENE VILE: Smrt KRALJA MODE i danas je obavijena velom tajni

0

Na današnji dan pre 24 godine ubijen je čuveni "kralj mode", Đani Versaće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Đani Versaće rođen je na jugu Italiju, u mestu Ređo di Kalabrija, a jedan potez njegove majke možda je i odredio tok njegovog života. Ona je otvorila krojački salon, da bi njen sin kasnije bio proglašen "kraljem mode".

 

Đani Versaće stvorio je modnu imperiju o kojoj znamo mnogo toga, ali dan njegove tragične smrti bio je dan kada je imao mnogo razloga da se raduje.

 

Tog 15. jula 1997. godine porodica Versaće radovala se jer je istoimena modna kompanija vredela milijardu dolara, a oni su potpisali ugovor koji je trebalo da im donese još toliko. Đani je tada otputovao u Majami, grad u kome je proveo toliko lepih trenutaka, a nije ni slutio da je taj dan poslednji ikada za njega.

 

U Majami je tada stigao i Endru Kunanan, čovek koji je imao surov i krvav cilj: da nađe Đanija Versaćea, jednu od najslavnijih osoba na svetu. Kako je iza sebe imao nekoliko ubistava, bio je najtraženiji čovek u Americi, ali smešno lako je uspeo da dođe do slavnog dizajnera.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

On se sasvim mirno približio Đaniju Versaćeu, koji se tada vraćao iz šetnje, sustigao ga na stepeništu njegove luksuzne vile na glavnom šetalištu u Majamiju, ispalio dva metka i otisao kroz masu zgranutih i šokiranih prolaznika. Njegovo telo je nađeno četiri dana kasnije u jednom čamcu, nakon izvršenog samoubistva.

 

Đani Versaće
foto: Profiemedia

 

Kada je Versaće ubijen, u vili je bio njegov partner, modni kreator Antonio Damiko.

 

Čuo sam pucanj. Moje srce je odjednom prestalo da kuca. Istrčao sam napolje i onda video Đanija kako na stepenicama leži u krvi – ispričao je Damiko u aprilu 2017. godine i prvi put nakon 20 godina progovorio o ubistvu slavnog kreatora.

 

Mnoga pitanja i danas su neodgovorena. Ne zna se da li su se Versaće i Kunanan poznavali, kao ni šta je bio motiv ubice. Ovo ubistvo obeležilo je kraj dvadesetog veka, ali pitanja ostaju...

 

 

 

 

 

makonda-tracker