nije joj lako

Prvi put otkad je smeštena u ustanovu: Oglasila se "najtužnija evropska princeza", a njene reči mnogima mame suze

3

Nakon što se posle desetomesečnog boravka u Africi vratila u Evropu, princeza Šarlin je izgrlila decu i nastavila dalje u ustanovu na tajnoj lokaciji. Mesec dana od tada, ona se oglasila dirljivom objavom na Instagramu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mesecima je maštala o tome da ponovo bude sa svojom decom, ali čim je princeza Šarlin stigla u Monako odvedena je u neimenovanu instituciju van zemlje radi oporavka, priznao je nedavno princ Albert.


Ona je bolje, ali joj treba odmora i mira ― rekao je princ. ― Nije u Kneževini, ali moći ćemo uskoro da posetimo. Ne mogu vam više reći, zbog diskrecije. Ima umora, ne samo fizičkog, koji može da se tretira samo odmorom i praćenjem.


Sada se Šarlin, koju mediji nazivaju "najtužnijom evropskom princezom", oglasila na društvenoj mreži Instagram, gde je objavila fotografiju svoje dece ― blizanaca Gabrijele i Žaka ― i napisala:


Srećan rođendan, bebe moje. Hvala ti, Bože, što si me blagoslovio ovako divnom decom. Voli vas mama.

 


I sami mališani, koji pune sedam godina, nedavno su imali emotivnu poruku za svoju majku, kada su se prilikom proslave Nacionalnog dana Monaka pojavili na prozoru Kneževske palate i podigli natpise na kojima je stajalo "Nedostaješ nam, mamice" i "Volimo te, mamice".

 

Princ Albert od Monaka, Princ Albert, Princ Žak od Monaka, Princeza Gabrijela
foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Nekadašnja olimpijka i supruga princa Alberta boravila je deset meseci u Južnoafričkoj Republici zbog, kako je tvrdila Palata, infekcije grla, uha i nosa, dok su je suprug i deca Gabrijela i Žak povremeno obilazili. Ona je navodno imala više operacija, a njeni prijatelji nedavno su optužili Alberta od Monaka i njegovu porodicu da umanjuju značaj njene bolesti.


Nije fer to što je sada predstavljaju kao nekoga ko ima mentalne ili emocionalne probleme. Ne znamo zašto Palata umanjuje to što je ona umalo umrla u Južno Africi — rekao je za Page Six neimenovani izvor blizak Šarlin. — Više od šest meseci nije mogla da jede čvrstu hranu zbog svih operacija kroz koje je prošla. Mogla je da uzima samo tečnost na slamčicu, izgubila je skoro pola ukupne telesne težine.

 


Princ Albert nedavno je pričao da on trenutno brine o deci i pokušava da nadomesti to što ne mogu da provode vreme s majkom.


Za me je to prilično jednostavno ― moja porodica je moj prioritet ― naglasio je princ. ― Ovo je izuzetno važno vreme u životima moje dece: način na koji odrastaju, kako sagledavaju svet. Ukoliko je jedan od roditelja odsutan iz zdravstvenih razloga, drugo mora da bude tu. Čuo sam mnogo svojih prijatelja kako se žale da je trebalo da budu više sa svojom decom. Ne želim da se kajem što ja nisam.


Pored Gabrijele i Žaka, princ Albert se ostvario u ulozi oca još (zvanično) dva puta, ali vanbračno, zbog čega njegova ostala deca nemaju mogućnost nasleđivanja titule. Mnogi tvrde Šarlin pati zbog njegovih čestih afera i glasinama o novoj vanbračnoj deci, zbog čega je navodno obrijala glavu prošle godine, dok Albert ističe da ga tračevi da je njegov brak nestabilan ne potresaju.

 

makonda-tracker