ima veliko srce

SVAKE NOĆI POSLE DVA SATA URADI DOBRO DELO: Gest Džeja Ramadonvskog zbog kojeg ćete se naježiti

3

Pevač nikad nije zaboravio kako je to biti siromašan, a svom humanom činu je posvećen toliko da mu drugi pomažu da ga realizuje i kad je on sprečen

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Džej Ramadanovski, legenda narodne muzike s Dorćola, već mesecima pred zoru kupuje sve što je ostalo od peciva u obližnjim pekarama i deli onima koji nemaju za hleb.

 

On neće o tome da govori, ali je potvrdio novinarska nagađanja. Kaže: "Sirotinjo, i Bogu si teška".

 


Uvek pred kraj smene, negde oko dva iza ponoći, a u nekim pekarama oko pet, Džej dođe i kupi sve što je ostalo. Lepo to razdeli u kese i onda ih okači na kontejnere, odakle ih uglavnom Romi uzimaju. Neretko i preko dana kupi siromašnima hranu. Čak i kada je bio bolestan nije odustajao od toga, samo što su drugi kačili kese, a on je plaćao — ispričao je neimenovani izvor za Blic.

 

foto: Damir Dervišagić

Pevač je u interjuu za Super TV potvrdio saznanja lista.

 

Uvek počastim ljude koji nemaju, ne samo ja već i ti moji drugari sa Dorćola ili Menhetna, kako ga ja zovem. Uvek pomognem kako mogu, za klopu, za ono osnovno. Sećam se ja kako je pre bilo, pa sada vratim svima. U onim periodima kad sam nastupao po restoranima, ja uđem kod onih pozadi koji peru šerpe, pa sav bakšiš podelim njima i čistačicama. Muzičari me kude, ja kažem, a vala neka sam im dao. Uvek sam govorio, sirotinjo, i bogu si teška. Što da se ne pomogne — priča Džej.

 

 

makonda-tracker