otkrivene tajne

NJEGOV NAJVEĆI HIT NASTAO JE U ZATVORU, A TEKST JE NAPISAO MOMAK IZ PODZEMLJA: Istinita priča o nastanku jedne od najlepših pesama Džeja Ramadanovskog koju sigurno niste znali

0

Pesme Džeja Ramadanovskog i danas se pevaju, a neke će ostati evergrin.

džej ramadanovski
džej ramadanovskifoto: Marina Lopičić

Jedna od čuvenih balada je i "Uspeo sam u životu", koja iza sebe krije emotivnu i istinitu priču. Džej ju je otpevao devedesetih godina, a napisao ju je Dorćolac Iso Lero Džamba.

 

Džamba je bio “žestoki momak” koga su 23. septembra 1992. godine u kockarnici na šestom spratu Beograđanke pretukli radnici obezbeđenja, posle čega ga niko nikada nije video. Kockarnicu je tada obezbeđivala agencija Delije, čiji je vlasnik bio Arkan.

 

Istorija sukoba između Džamba i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloletnike u Valjevu.

 

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu. Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

 

Inače, Džamba se družio sa Giškom, bio je i Kneletov prijatelj, bio je dobar sa pevačima i glumcima, a Džej mu je bio brat od tetke.

 

Kako se priča, Džamba je hit “Uspeo sam u životu” napisao dok je bio u zatvoru.

 

 

makonda-tracker