unapred osuđeno na propast

Kamila u belom, on vidi samo nju: Najtužnija fotografija s venčanja princeze Dajane i Čarlsa još uvek može da RAZBESNI

1

Kako je jednom prilikom istakla princeza Dajana, bila je svesna da je ljubavnica njenog budućeg muža. Dok je koračala ka oltaru, tražila ju je pogledom – a onda ju je ugledala. Taj trenutak pamtila je do kraja života.

foto: Quadrillion Publishing / Avalon / Profimedia
foto: Quadrillion Publishing / Avalon / Profimedia

Venčanje princeze Dajane i današnjeg kralja Čarlsa III jedan je od trenutaka u pop kulturi o kom maltene svi na planeti znaju poneki detalj.


Znamo da su oboje bili nesrećni što sklapaju taj brak, znamo da je Dajana bila slomljena od ljubomore jer je nedavno saznala da Čarls godinama održava tajnu vezu s Kamilom Parker, znamo da je princ veče pre venčanja plakao kao malo dete...

 

Ono što je, međutim, malo poznato jeste da je među zvanicama bila i sama Kamila, nekada Čarlsova ljubavnica, a danas kraljica supruga.


Tog 29. jula 1981. godine, u Katedrali Svetog Pavla ledi Dajana Spenser zavetovala se na večnu ljubav prestolonasledniku britanskog trona princu Čarlsu pred očima celog sveta — kraljevska porodica ugostila je čak 3.500 zvanica, dok je širom sveta prenos pratilo oko 750 miliona ljudi.

 

Princeza Dajana
foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Ipak, malo je poznato da je samo nekoliko metara iza mladenaca stajala Kamila Parker Bouls, mladoženjina dugogodišnja ljubavnica, s kojom je nastavio da se viđa i tokom braka s Dajanom, ljubav njegovog života.

 

Pre nego što ju je zaprosio, princ Čarls je Dajani o Kamili govorio kao o svojoj prijateljici. Tek kasnije je saznala za pravu prirodu njegovog odnosa sa suprugom oficira britanske vojske Endrua Parkera Boulsa.

 

Kamilin suprug je, inače, kao komandant konjičkog puka, imao ulogu u organizaciji ovog posebnog dana: nadgledao je pratnju Čarlsove i Dajanine kočije kroz London, pa se tako i ona sama našla na venčanju veka. Za poznavaoce prilika je pomalo iznenađujuće to koliko je "dobro mesto" Kamila dobila, budući da je sedela svega nekoliko redova iza Dajanine rođene sestre.

 

U intervjuu koji je ledi Dajana dala 1991, deset godina kasnije, ona je istakla da je bila svesna toga da će u Katedrali videti Kamilu i da ju je, štaviše, sama tražila u gužvi.

 

1 / 5 Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Naravno, znala sam da je bila tu. Tražila sam je pogledom. Dok sam hodala ka oltaru, spazila sam Kamilu sa svetlosivim šeširom s velom. Videla sam sve, njenog sina Toma kako stoji na stolici. Do danas, znate, imam to živo sećanje – prisetila se Dajana.


To, međutim, nije najzanimljivije u odeći koju je Kamila odabrala za venčanje. Ona se pojavila odevena u belo.

Da sve bude još tužnije, na jednoj fotografiji jasno se vidi kako princ Čarls, dok vodi svoju mladu pod ruku gleda pravo u svoju ljubavnicu...

 

 

makonda-tracker