"ovo je njihov kraj!"

Poslednji Čarlsov ŠAMAR princu Hariju i Megan Markl: Kralj priredio sinu PONIŽENJE I UVREDU zbog kojih Britanija likuje

1

Dobro upućeni izvori veruju da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nakon ove odluke kralja Čarlsa više nemaju šta da traže na Ostrvu

Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godine
Princ Hari i Megan Markl u braku su od 2018. godinefoto: EPA / Nigel Roddis

Kralj Čarls III rešio je da oduzme kuću Frogmor kotidž mlađem sinu princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl, piše britanski The Sun, ali to nije sve.


Navodno je on doneo ovu odluku u danima nakon što je Hari objavio svoje memoare "Rezerva", u kom je izneo niz optužbi na račun kraljevske porodice, a ova informacija tek sada je dospela do javnosti.


Da stvar bude još gora, pored toga što će Čarls lišiti vojvodu i vojvotkinju od Saseksanjihovog doma u Britaniji, on im je zadao još jednu uvredu – ključeve ove nekretnine ponudio je svom mlađem bratu princu Endruu, koji je već neko vreme u jeku skandala zbog optužbi za silovanje i veze sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.


Ovo je sigurno kraj za Harija i Megan u Velikoj Britaniji – rekao je za The Sun izvor blizak Bakingemskoj palati.

 

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: EPA / Peter Powell

Navodno princ Endru, vojvoda od Jorka, nije saglasan s ovom odlukom.


Frogmor kotidž je, inače, bio poklon pokojne kraljice Elizabete unuku Hariju nakon njegove veridbe s Megan Markl. Par je potom rešio da renovira ovu kuću, za šta je država izdvojila 2,4 miliona funti. Ipak, Saseksovi su ovde živeli svega šest meseci, nakon čega su se preselili u Ameriku.


Zaposleni u Frogmoru su kasnije pričali da se par odnosio vrlo ružno prema njima.

 

Kraljevski biograf Valentin Lou objavio je pre izvesnog vremena knjigu "Dvorjani: Skrivena moć iza Krune", u kojoj je napisao da se osoblje Frogmor kotidža treslo od straha pred sastanke s Megan Markl i da im je bilo loše od brige, ali je daleko interesantnije ono što je ispričao o princu Hariju.


Kako je istakao, vojvoda od Saseksa je vrlo "paranoičan", da je opsednut time šta mediji pišu o njemu i da je tako bilo i pre nego što je upoznao Megan Markl. Navodno je Hari toliko brinuo šta će o njegovom životu dospeti do štampe da je sa zaposlenima sprovodio "test lojalnosti" kako bi proverio "da li se i dalje bore za njega".

 

1 / 7 Foto: EPA / Remko de Waal


Kako je Lou objasnio, vojvoda od Saseksa je tražio znakove nečega što je nazivao "sindrom Palate", a smatrao je da je ključni simptom odavanje detalja medijima.


Inače, i ranije su britanski mediji prisali da bivši zaposleni princa Harija i Megan Markl sebe nazivaju "Klub ljudi koji su preživeli Saseksove". I pre nekoliko godina pojavile su se glasine da je Megan Markl maltretirala osoblje, zbog čega je Bakingemska palata 2018. sprovela istragu, ali do danas nije objavljeno šta je utvrđeno.

 

 

makonda-tracker