PRELEPA SIMBOLIKA

Dajana bi bila ponosna na Harija: PREDIVAN poklon od 8.000 funti koji će princ Luj pamtiti CELOG ŽIVOTA

0

Princ Hari nije štedeo za poklon bratancu, te je izdvojio popriličnu sumu novca kako bi darovao princu Luju poklon za krštenje koji ima posebnu emotivnu vrednost. 

Princ Hari je želeo da svoju ljubav koju je nasledio od majke prenese na bratance i bratanicu
Princ Hari je želeo da svoju ljubav koju je nasledio od majke prenese na bratance i bratanicufoto: EPA / Andy Rain

Princ Hari je mnogo puta tokom godina govorio o sećanjima na svoju majku Dajanu, princezu od Velsa.

 

Sećanja na nju ne blede, njenu smrt nije i neće nikad preboleti, ali tu će zauvek biti stvari i nasleđe koje je ona prenela njemu i njegovom bratu Vilijamu.

 

Princ Hari je upravo jednu od svojih najdragocenijih uspomena na princezu Dajanu iskoristio kao inspiraciju za poklon za krštenje princa Luja, najmlađeg deteta Vilijama i Kejt Midlton.

 

Vojvoda od Saseksa je od majke Dajane nasledio ljubav prema sakupljanju prvih izdanja klasičnih knjiga, a to želi da prenese i na svoje bratance i bratanicu.

Jasno je da stric nije štedeo novac, jer je kako se pisalo dao 8.000 funti odnosno 8.900 evra za originalno, prvo izdanje knjige "Vini Pu" A.A. Milnea iz 1926. godine.

 

Jedno od Harijevih najsrećnijih sećanja iz detinjstva bilo je to što mu je majka čitala priču za laku noć – isirpičao je jedan prijatelj, prenosi Mirror.

 

– Volela je sve stare klasike i Hari je došao na briljantnu ideju da pokrene malu biblioteku prvih izdanja u kojoj će Luj, Šarlot i Džordž uživati dok budu stariji –

– Prvobitno je želeo da nabavi Kroz ogledalo Luisa Kerola, koji je bio na rasprodaji za 24.000 funti, ali je odlučio da bi Vini Pu bio prikladniji za prvu knjigu. Robinzon Kruso je bio Vilijamova omiljena knjiga, ali Hari je voleo sve od  A.A. Milnea – ispričao je prijatelj.

 

Pretpostavlja se da je vojvoda od Saseksa kupio kopiju A.A. Milnea iz 1926. godine, koja je bila jedna od originalnih 30.000 štampanih u prvoj verziji.


Sigurni smo da je princ Luj bio oduševljen kada je video poklon koji je dobio od strica Harija za krštenje koje se održalo u palati Sent Džejms u Londonu 9. jula 2018. godine.

 

 

makonda-tracker