jasno je

Kralj Čarls prekršio protokol, ali to je bilo jače od njega: Pitanje o princu Hariju izazvalo NEOČEKIVANU REAKCIJU

0

Odnosi između kraljevske porodice i princa Harija naročito su zategnuti od kada je objavio svoje, sada već čuvene, memoare 

foto: EPA / Peter Powell
foto: EPA / Peter Powell

Napuštanje kraljevskih obaveza i titule od strane princa Harija i njegove supruge Megan Markl i njihov odlazak u Ameriku u mnogome su promenili život kraljevske porodice u celini.

 

Od smrti kraljice Elizabete mnogo toga se promenilo, a nakon što je princ Hari objavio memoare koji su optužili kraljvsku porodicu za mnogo toga situacija na relaciji princ Hari i kralj Čarls III se značajno pogoršala.

 

Uzimajući u obzir sve što se dešava, ne čudi što, dok obavlja kraljevske dužnosti, kralj Čarls dobija mnoštvo komentara i pitanja o trenutnoj situaciji sa svojim sinom.

 

 

Nedavno, kralj Čarls III je posetio kampusu Stratford Univerziteta u istočnom Londonu i tom prilikom se susreo sa ljudima koji su bili okupljeni tu kako bi ga dočekali. U jednom trenutku začuo je pitanje koje ga je kao grom iz vedra neba pogodilo.

 

- Možete li da vratite Harija? - čuo je.

 

U početku kralju se učinilo da nije dobro čuo, pa se približio čoveku i pitao:

 

- Šta?, na šta je čovek odgovorio:

 

- Hari, možeš li da vratiš Harija?

 

Kralj Čarls III prekršio kraljevski protokol
Kralj Čarls III prekršio kraljevski protokol foto: Andrew Milligan / AFP / Profimedia

 

Čarls je, krajnje neočekivano, prasnuo u smeh pre nego što je nastavio da pozdravlja ostale okupljene ljude.

 

U njegovom odgovoru je bilo malo neprijatnosti i bilo je jasno da su odnosi potpuno narušeni.

 

Članovi kraljevske porodice po protokolu ne bi trebali da u javnosti pokazuju emocije, pa su se mogli čuti komentari da je čak i kralj pod pritiskom pitanja koje ga dira pravo u srce popustio. 

 

Kralj Čarls III je razočaran potezima svog mlađeg sina
Kralj Čarls III je razočaran potezima svog mlađeg sina foto: Epa / Stringer

 

Podrugljiv smeh protumačen je kao kršenje kraljevskih pravila, koja važe za sve članove kraljevske porodice uključujući i samog Čarlsa III.

 

Čarlsovo krunisanje trebalo bi da se održi u maju i mnogo se spekuliše o tome da li će njegov sin Hari prisustvovati tom događaju.

 

 

makonda-tracker