strahuje za egzistenciju

Razuzdani princ Endru ostaje bez ičega? Jedan potez kralja Čarlsa III mogao bi da izazove BURU u kraljevskoj porodici

0

Nakon incidenta koji je dospeo u javnost, rođeni brat kralja Čarlsa III povukao se iz javnosti 

foto: EPA / OLIVIER HOSLET
foto: EPA / OLIVIER HOSLET

Princ Endru je zbog sekusalnog skandala odstupio sa kraljevskih dužnosti, a neposredno pre smrti kraljice Elizabete II, kralj Čarls III je stavio do znanja da se njegov brat više neće pojavljivati u javnosti. 

 

Vojvoda od Jorka, princ Endrju (63) strahuje da bi mogao da izgubi svoj luksuzni dom u Vindzoru ako njegov brat, kralj Čarls III (74) odluči da prekine da ga finansira.

 

Endru nema dovoljno novca da pokrije troškove održavanja ogromne imovine Kraljevske lože, a rekao je poznanicima da će možda morati da se iseli do septembra - piše Sandej tajms.

 

 

Najstariji od kraljevske braće povukao se iz javnog života 2019. godine nakon katastrofalnog intervjua za Bi-Bi-Si-jev Njuznajt tokom kojeg su ga ispitivali o prijateljstvu sa pokojnim milijarderom i pedofilom Džefrijem Epstajnom.

 

Endru je dobio oko 249.000 funti godišnje od svoje majke do njene smrti u septembru, a budžet će se promeniti sa Čarlsovim krunisanjem. Članovi kraljevske porodice su obavešteni da će on napraviti "rezove" i da zbog toga mogu očekivati manje novca.

 

Ako mu kralj Čarls III ukine finansiranje princ Endru bi mogao da bankrotira?
Ako mu kralj Čarls III ukine finansiranje princ Endru bi mogao da bankrotira?foto: EPA/WILL OLIVER

 

Ovo će važiti i za Endrua, čiji je jedini poznati godišnji prihod skromna penzija Kraljevske mornarice.

 

- Nije zvanično izbačen, ali se očekuje da neće moći da priušti održavanje tolike kuće - rekao je jedan izvor.

 

- Rečeno im je da će im subvencija, od vitalnog značaja za održavanje Kraljevske lože, biti smanjena u aprilu - otkrio je prijatelj blizak porodici za Dejli mejl.

 

makonda-tracker