to je ostavilo dubok trag

Čekala je na kućnom pragu – uzalud: Najveća TRAUMA princeze Dajane nema veze sa Čarlsom

0

Sve što ima veze sa princezom Dajanom i dan-danas intrigira javnost, a čini se da je nova sezona serija "Kruna" koja je na Netfliksu objavljena nedavno otvorila "Pandorinu kutiju" i otkrila još neke manje poznate detalje. 

foto: EPA/STR ***UK OUT***
foto: EPA/STR ***UK OUT***

Princeza Dajana je uvek bila u centru pažnju prevashodno zbog odnosa sa princom Čarlsom koji i prožima celu petu sezonu serije "Kruna", a u poslednjoj sezoni ove serije se pojavljuje i Dajanin rođeni brat, pa možemo da se malo bliže upoznamo i sa njihovim odnosom.

 

Čarls Spenser  je u prošlosti nekoliko puta govorio o odnosu sa sestrom, a jednom prilikom se dotakao njihovog detinjstva i razvoda njihovih roditelja Džona Spensera i Frensis Šand Kajd

 

– Naš otac je bio tih i konstantan izvor ljubavi, ali naša majka nije bila stvorena za majčinstvo. Nije to njena krivica, ona to nije mogla – ispričao je Čarls.

 

On se osvrnuo i na trenutak kada ih je majka napustila što je tada osmogodišnjoj Dajani veoma teško palo.

 

– Dok je pakovala svoje stvari kako bi otišla, obećala je Dajani da će se vratiti da je vidi. Dajana ju je čekala na kućnom pragu, ali ona nikada nije došla.

 

Upravo zbog ove traume iz detinjstva, Dajana se kasnije trudila da izgradi brižan odnos sa sinovima, a kasnije je bila bliska sa maćehom, iako je isprva njihov odnos bio veoma loš. 

 

Odlazak majke je gubitak za svako dete, a ni Čarls Spenser dugo nije mogao to da preboli. Kako je istakao, on je 20 godina išao na terapije kako bi prevazišao to što ih je majka napustila.

 

Kako ističe, on se i dalje bori sa nesrećnim detinjstvom, ali nailazi na pomake. 

 

– Preći na drugu stranu je vrlo dobro. Jedna stvar koju sam naučio iz svog iskustva jeste da je veoma mali broj ljudi po prirodi destruktivan. 

 

Iako dugo nisu razgovarali, princeza Dajana i njen brat Čarls su nakon pomirenja ostali bliski do njene smrti.

 

Čarls Spenser
foto: EPA/GERRY PENNY

Dajana je pored brata imala i dve sestre, Džejn i Saru.

 

Sara se jedno vreme zabavljala sa kraljem Čarlsom, a kada je kasnije Dajana počela da izlazi sa njim, normalno je da je sestrinski odnos postao čudan. 


Sa drugom sestrom Džejn, Dajana je imala još komplikovaniji odnos. Naime, ona je bila udata za barona Roberta Felouza, koji je godinama bio kraljičin privatni sekretar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal-ish (@_althorp)

 

Međutim, kako je Dajana bila nepoverljiva prema ljudima u palati i da je mislila da je špijuniraju, držala se po strani sa Džejn zbog Robertove odanosti kraljici Elizabeti Drugoj. 

 

makonda-tracker