žive idilu

"Kad vas porodica prati, to je NAJLEPŠE": Popularni glumac godinama je u skladnom braku s koleginicom

0

Budući da oboje ne izlažu svoj privatni život javnosti, malo je poznato da je ovaj par godinama u srećnom braku, u kom su dobili dvoje dece glumci

foto: M. M./ATAImages
foto: M. M./ATAImages

Glumac Nemanja Oliverić (38) proteklih godina bio je deo nekih od najpopularnijih domaćih projekata. Gledali smo ga u serijama "Komšije", "Kalkanski krugovi", "Radio Mileva", "Vrata do vrata", "Mama i tata se igraju rata", "Jutro će promeniti sve"...


Malo je poznato da je on već godinama u skladnom braku s koleginicom Andrijanom Oliverić (38).


Dok Nemanju često gledamo na televiziji, Andrijana više nastupa u pozorištu, pretežno u "Bošku Buhi", gde je stalna članica ansambla. Iza sebe ima veliki broj uloga, a često radi i na sinhronizaciji animiranih filmova na srpski jezik. Najmlađoj publici je njen glas odlično poznat, budući da ga je "pozajmila" liku princeze Ane u čuvenom  "Zaleđenom kraljevstvu".

 

Andrijana Oliverić
foto: Youtube Printscreen, TVDR

Ovaj glumački i bračni par ima dvoje dece — sina Uglješu (9) i ćerku Đurđu, koja će ovog decembra proslaviti peti rođendan.


Kako su jednom prilikom istakli, po Uglješinom rođenju nisu bili toliko opušteni kao kada su, kao već iskusni roditelji, dobili drugo dete.

 

Nemanja Oliverić
foto: Kurir/Nemanja Nikolić

Kad smo prvi put postali roditelji, prvih šest meseci proveli smo u strahu. Plašili smo se svega: kad bi se Uglješa zakašljao, kad bi dobio grčeve, kad bi zaspao — ispričala je Andrijana u jednom intervjuu za magazin Gloria. S drugim detetom strah je nestao, sve smo prošli i sve znamo kako funkcioniše, pa više nismo u panici. I dan-danas i zbog Uglješe ustajem bar dva puta tokom noći, da ga pokrijem ili da mu donesem vode, što mi ne pada teško. Kad je on bio beba, i Nemanja i ja smo ustajali da ga nahranimo ili da mu promenimo pelenu, a sad se noću samo ja bavim Đurđom. Shvatili smo da nema potrebe da se oboje budimo, ali i da noću pelene ne moraju baš tako često da se menjaju.

 

Nakon Uglješinog rođenja, Andrijana se vratila u pozorište već pola godine kasnije, ali je posle Đurđinog dolaska na svet rešila da iskoristi puno porodiljsko odsustvo.

 

Nemanja Oliverić, Andrijana Oliverić
foto: SigurnoKodKuce/Youtube Printscreen

Kad sam rodila Uglješu, odmah sam želela da se vratim u pozorište, i učinila sam to posle šest meseci. Svi su me gledali u čudu, čak sam uradila i nekoliko komada van mog matičnog Pozorišta “Boško Buha”, dva u Madlenianumu i jedan u Beogradskom dramskom pozorištu. Posao me je stvarno ispunjavao. Sad sam odlučila da iskoristim svaki dan porodiljskog. S dva deteta ima mnogo više obaveza, nije lako organizovati se, i zbog toga je bolje da što duže budem kod kuće. Čini mi se da trenutno i ne propuštam ništa bitno kad je gluma u pitanju — objasnila je tada glumica.


Kako je Nemanja jednom prilikom istakao, posao kojim se Andrijana i on bavi ne smatra teškim već najlepšim jer im omogućava da uplove u jedan sasvim novi svet.

 

Nemanja Oliverić
foto: Youtube Printscreen

Ako je to zaseban svet, jedini je i ne može se tek tako ostaviti po strani i sutradan ponovo uzeti i aktivirati, on traje sve vreme. Moja supruga je glumica i zna šta je naš svet. To nije težak život, već najlepši mogući. Glumac, kad pravi ulogu, ne može razmišljati koliko je struja poskupela ili koliko košta mleko, njemu se pruža mogućnost da se ceo prepusti, da razmišlja o jednoj replici dva meseca, ako iskoristi tu priliku. To je poseban poziv i to važi za sve umetnike. To me dosta određuje i ispunjava i zahvalan sam na tome, a još kad da imate porodicu koja vas prati u tome, to je najlepše od svega — kaže on.

 

 

makonda-tracker